SFD.pl Odżywianie i Odchudzanie

Dodaj odpowiedź

ważenie podudzia

Wysłana -
Jak ważymy z kością czy bez?Wiadomo że ważymy przed obróbką , są zapisy na nutritiodata ze skórą i bez, ale nie wiem czy kość wy*ebać przed ważeniem czy po upieczeniu i obgryzieniu :D
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
jak masz podane udko to razem z kością, masz też w tabelach, mięso z ud kurczaka to już jest bez kości, kość aż tyle chyba nie waży by były jakieś spore przekłamania
Wysłana -
aha dzięki , to zważę przed pieczeniem wszystko a po op******eniu zważę kości i hoooj
Wysłana -
Ja od zawsze ważę w całości a po zjedzeniu odliczam kości , skóry i chrząstki - nie wiem czy dobra metoda , ale nie jem tego codziennie więc jakaś granica błedu nie spowoduje dużego zamieszania .
Wysłana -
No właśnie to napisałem ,że tak zrobię, tylko nie wiedziałem jak to jest ujęte w tabelach żywieniowych.
Wysłana -
a ja po prostu kupuję 7-8 kg udek i obieram sobie raz w tygodniu. Zajmuje mi to około godziny, ale na początku można się nieźle zirytować :) Z każdym kolejnym obieraniem idzie coraz sprawniej :) Potem dziele to na porcje i zamrażam i mam miecho na cały tydzień.A przyjhmuje takie wartości
Mięso z uda kurczaka

100g

161,0kcal 18,3B 0,0W 9,8T


Zmieniony przez - AlfikMelmak w dniu 2018-07-13 10:59:03
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź