Szacuny
1034
Napisanych postów
4620
Wiek
34 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
35212
siemanko
mam takie pytanie odnosnie maki. otoz mam jakis tam przepis na ciasto z kruchym spodem. sklad spodu to m.in. maka kukurydziana z dopiskiem, ze koniecznie kukurydziana!! no i tu powstaje pytanie. z racji tego, ze kompletnie nie znam sie na makach, czy istnieje jakas inna maka, na ktora moge zamienic ta kukurydziana i spod nadal wyjdzie kruchy?
Szacuny
10621
Napisanych postów
16182
Wiek
36 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
272461
Skoro jest napisane, że koniecznie kukurydziana, to chyba nie bez powodu. Nie prościej wydać 5 zł na tą mąkę i mieć pewność, że ciasto wyjdzie, niż kombinować i potem wyrzucić składników za 10zl do kubła?
Szacuny
1034
Napisanych postów
4620
Wiek
34 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
35212
nie no po prostu chcialem ja zastapic innym rodzajem maki bo za zdrowa to ta maka nie jest i nie wiem po prostu jaka inna maka bedzie miec te same badz podobne wlasciwosci co kukurydziana...
Szacuny
3185
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
101 nie bierz pod uwagę "zdrowa", czy "nie zdrowa" jak pszennej użyjesz od czasu do czasu, czy kukurydzianej, czy każdej innej świat się nie zawali Kukurydziana jest taką mąką, która "utrzymuje" składniki. Np mąka kokosowa na spód się nie nadaje, raczej "ciapowata" jest
Szacuny
1034
Napisanych postów
4620
Wiek
34 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
35212
no dobra Blue, przekonalas mnie hehe a wlasciwie przepis na snickersy jaki ostatnio poznalem nie pozwala mi ich nie zrobic, wiec pocisne z ta kukurydza, raz sie zyje