SFD.pl Odżywianie i Odchudzanie

Dodaj odpowiedź

sos koperkowo ziołowy

Wysłana -
Czy marko sosu koperkowo ziołowego zalezy od tego ile damy oliwy np? bo w srodku to tylko sybkie przyprawy a marko z tylu na 100ml 50g tluszczu

Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Jak chcesz sos koperkowy to do oliwy i octu/ jogurtu/ smietany dodaj posiekany koperek, sol, czosnek, a tego syfu nie używaj. A jesli chcesz zepsuc tym zdrowy posilek to licz tylko kcal z oliwy.
Wysłana -
Tak makro zależy od dodanych składników przez Ciebie.
Wysłana -
Dzieki do zakmniecia
Wysłana -
Takie fixy i instan i coś w proszku do wymieszania i zjedzenia należy wykluczyć z diety, bo to żywność wysoko przetworzona.
Oliwa, czosnek, sok z cytryny, koperek - perfecto, jak dla mnie do każdej sałatki sos.


Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2018-03-14 10:39:07
Wysłana -
Zgadza się, tego typu produkty są wysoko przetworzone. Nie ulega wątpliwości, iż lepszym rozwiązaniem będzie zrobić sobie taki sos po prostu samemu. Wyżej masz wymieniony przepis.
Wysłana -
Takie sosy w proszku to cukier, wypełniacz: maltodekstryna (więcej cukru) + tłuszcze utwardzone, myślisz że ~450kcal na 100g bierze się z... ziół?

Ten knor to:

cukier, sól, maltodekstryna, regulator kwasowości: octany sodu, kwas: kwas cytrynowy, koperek (4%), laktoza, skrobia, gorczyca, natka pietruszki (2%), tłuszcz palmowy, szczypiorek (1,5%), cebula, szpinak, pieprz, kurkuma, sok z cytryny suszony, aromaty

Powiem Ci tak - ja jednak wolałbym łyżkę dobrego majonezu.

PS. Każdy "sos w proszku", zupka chińska będzie zawierać tłuszcze roślinne trans, ponieważ tłuszcze są nośnikiem smaku i zapachu - a nikt nie zastąpi ich drogimi tłuszczami nasyconymi w proszku typu masło, bo ma być tanio.



Zmieniony przez - CarbonBasedLifeforms w dniu 2018-03-14 16:06:50

Zmieniony przez - CarbonBasedLifeforms w dniu 2018-03-14 16:07:10
Wysłana -
Okazyjnie nie zaszkodzi. Jednak dodanie własnych przypraw nie powinno być jakimś szczególnym problemem.
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź