SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

schab i szynka pieczone w rękawie (jako wedlina)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 30500

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 233 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6245
A macie jakis pomysl aby schab w srodku nie byl suchy ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214361
koalson
A macie jakis pomysl aby schab w srodku nie byl suchy ?


A to już zależy chyba od tego, jak długo pieczesz i w jakiej temperaturze?
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 233 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6245
A znasz odpowiedz jaka to temperatura i czas pieczenia ?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214361
ja nie robiłam schabu tak jak autor przepisu; zazwyczaj piekę 1kg schabu 55-60min w temp 180 stopni , najpierw mięso chwilę podsmażam na patelni, potem umieszczam w brytfannie, podlewam lekko wodą (lub bulionem) i piekę pod przykryciem
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1119 Napisanych postów 3768 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68328
W sprzedaży (np. na stoiskach AGD, w marketach) są specjalne strzykawki do nastrzykiwania mięsa... Taki zabieg przy pomocy odpowiedniej mikstury (przypraw, wody, tłuszczu itp.) sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste i smaczniejsze po upieczeniu. Pozdrawiam.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 233 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6245
I teraz juz wiem co zrobie Dzieki za pomoc !
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[MaxWhite] jajka w chrzanie i majonezie

Następny temat

[MaxWhite] pierś z kurczaka w sosie śmietankowo-ziołowo-słodkim

WHEY premium