sfd logo sfd sklep ikona SKLEP z odżywkami

SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

schab i szynka pieczone w rękawie (jako wedlina)

Wysłana -
A macie jakis pomysl aby schab w srodku nie byl suchy ?
Wysłana -
koalson
A macie jakis pomysl aby schab w srodku nie byl suchy ?


A to już zależy chyba od tego, jak długo pieczesz i w jakiej temperaturze?
Wysłana -
A znasz odpowiedz jaka to temperatura i czas pieczenia ?
Wysłana -
ja nie robiłam schabu tak jak autor przepisu; zazwyczaj piekę 1kg schabu 55-60min w temp 180 stopni , najpierw mięso chwilę podsmażam na patelni, potem umieszczam w brytfannie, podlewam lekko wodą (lub bulionem) i piekę pod przykryciem
Wysłana -
W sprzedaży (np. na stoiskach AGD, w marketach) są specjalne strzykawki do nastrzykiwania mięsa... Taki zabieg przy pomocy odpowiedniej mikstury (przypraw, wody, tłuszczu itp.) sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste i smaczniejsze po upieczeniu. Pozdrawiam.
Wysłana -
I teraz juz wiem co zrobie Dzieki za pomoc !
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź