SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ryby składniki odżywcze

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11628

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11145 Napisanych postów 51525 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
witam, postanowiłem napisać post o zawartości poszczególnych składników btw w niektórych rybach i w ich 'przetworach'

wszystkie dane dotyczą 100g poszczegolnych rybek

RYBY ŚWIERZE:

-Dorsz: białko 17,7g tłuszcz 0,7 węglowodany 0
-Flądra:b 16,5 t1,8 w0
-Plastuga:b17,1 t1,9 w0
-Halibut:b20,1 t1,9 w0
-Karp b18 t4,2 w0
-Łosoś b19.9 t13,6 w0
-Makrela:b18,7 t11,9 w0
-Mintaj:b16,6 t0,6 w0
-Morszczuk:b17,2 t2,2 w0
-Pstrąg Potokowy: b19,2 t2,1 w0
-Pstrąg Tęczowy: b18,5 t9,6 w0
-Sandacz: b19,2 t0,7 w0
-Sardynka:b20,6 t9,6 w0
-Szczupak:b18,4 t0,8 w0
-Śledź: b16,3 t10,7 w0
-Śledź solony:b19,8 t15,4 w0

RYBY WĘDZONE:

-Dorsz:b22,1 t0,5 w0
-Łosoś: b21,5 t8,4 w0
-Makrela:b20.7 t15.5 w0
-Pikling:b21.8 t14.3 w0
-Węgorz:b17.9 t28.6 w0

'PRZETWORY':

-Filety z makreli z warzywami: b12 t7.3 w2.6
-Paprykarz "Szczeciński":b9.9 t11.9 w7.9
-Sałatka z dorsza: b9.8 t13.9 w5.9
-Sałatka pikantna z makreli: b10.2 t13.2 w5.6
-Sardynka w oleju: b24.1 t13.9 w0
-Sardynka w pomidorach: b17 t9.9 w1.3
-Śledź rolmopsy:b8 t7 w2,4
-Śledź marynowany:b16.5 t12.6 w3.4
-Śledź w oleju: b16.4 t26.5 w0
-Śledź w sosie pomidorowym:b13.8 t9.7 w4.3
-Śledź w śmietanie: b5.5 t6.2 w4.7
-Tuńczyk w oleju: b27.1 t9 w0
-Tuńczyk w wodzie: b21 t1,2 w0

i to wszystko, pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 19680 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 52823
W sumie ok

Czy jest forma Czy nie!
Ja i tak KOKSUJE!
--==GAINER TEAM==--
AllianceBJJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 8680 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 31712
bardzo przydatne. Sog leci

"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
GOOD ART !! SOG FOR YOU !!!

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 4027 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 16307
sam chetnie z tego od czasu do czasu skorzystam , sog
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
OK

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 27
Super Dzięki za Info

www.contimax.pl - moje ulubione ryby
www.pacificcoho.pl - moje ulubione przepisy na rybki
www.smakuj.com.pl - ulubiony śledzik

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 1264 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16210
Dlaczego ryby wędzone mają więcej białka

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3962 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 51046
no bo po obróbce się kurczą, tracą wodę
tak samo 100g surowego kurczaka ma mniej białka niż 100g ugotowanego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 1264 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16210
aha dzięki

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do dokończenia

Następny temat

Brak wzrostu masy

WHEY premium