SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

penne w sosie pomidorowo bazyliowym by makel

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4672

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 6262 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25443


penne w sosie pomidorowo bazyliowym

składniki

-schab wieprzowy (zmielony) 200g
-makaron penne (rurki) z pszenicy durum 100g
-koncentrat pomidorowy 1 łyżka
-pęczek swieżej bazyli
-troche soku z cytryny
-ząbek czosnku
- sól, pieprz, słodzik do smaku
-oliwa z oliwek
-pół cebuli


na patelni z rozgrzaną oliwą wrzucam pokrojoną cebule, podsmażam, dodaje mięso, i ząbek czosnku. dusze na małym ogniu, zalewam niewielką iloscią bulionu lub wody, dodaje koncentrat i posiekaną bazylie, doprawiam do smaku cytryną solą i pieprzem, dusze jeszcze chwilke po czym dodaje ugotowany wczesniej makaron.
na tależu popuje serem pecorino lub parmezanem

białko 52
tłuszcze 30
wegle 80

kcal 800

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 6262 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25443
słabe zdjecie bo z telefonu

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 4524 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33482
zaraz wyprobujemy

nie wiem czy mi sie uda wszystko zrobić tak jak należy, ale postaram sie

ps. Juz po posilku, wszystko sie udalo i zrobilem tak jak trzeba - danie kapitalne Pozdro Makel, lecz kontuzje i wracaj do treningow nasz kucharzu

Polecam !

to danie zagosci na dlugo w moim jadlospisie

Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-10-11 14:10:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 452 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3888
mmm pyszotki mniam mniam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 106 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1926
Ja robie troche inaczej, może komuś bardziej przypasi moja wersja, mianowicie:

- piers z kurczaka (zmielona albo drobno porkojona) ja daje ok 300g
- 1 mala czerwona papryka
- mala cebula
- 3 zabki czosnku (czuc go dosyc mocno, jak ktos nie lubi radze dac mniej albo w ogole)
- 400 g pomidorow z puszki (wersja szybka - polecam) albo świeżych
- zioła prowansalskie/bazylia + oregano + pieprz i co tam jeszcze chcecie, na oko


Na patelnie wlewamy troche oliwy/oleju i wrzucamy drobno posiekanego kurczaka + cebule + czosnek, smażymy aż mięso będzie gotowe a cebula się zeszkli. W mniej wiecej 2/3 smażenia wrzucamy drobno posiekaną papryke. Wlewamy pomidory z puszki, gotujemy chwile żeby sos zgęstniał, sypiemy hojnie przypraw, solimy i gotowe :]

Wartości powinny wyjść mniej wiecej tak samo jak w przepisie powyżej.

Swoją drogą przepis częściowo podpatrzony z opakowania makaronu lubella ;p

No pain, no gain ;>

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

omlet na słodko z owocami by makel

Następny temat

kurczak w sosie balsamicznym by makel

Wiecej