SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

pasta z tuńczyka?

Wysłana -
Witajcie :) chciałabym zrobić domowy tuńczyk do smarowania. Tylko nie wiem jak się za to wziąść. Wszystkie przepisy co czytałam miały węglowodany.
Chciałabym przepis bez węgli. Chciałabym żeby wyszedł kremowy ( chodzi mi że da się smarować bez wielkich kawałków).
Pomoże ktoś przepis znaleść lub może się podzielić :)?
z góry dziękuje.

ps. czy lepiej z łososia zrobić? łosoś jem x3 w tygodniu a tuńczyk na kanapce z 40g to x2 bym jadła

przepraszam, przepraszam! wiem ten temat już był ;D ale chciałabym się spytać czy sam zblendowany tuńczyk też wyjdzie "kremowy" bez kawałków tuńczyka gładki do smarowania. No jak.. pasta do smarowania! czy muszę dać do tego serek lub jajka? nigdy nie jadłam samego tuńczyka. kupiłam paste z tuńczyka i ładnie pachnie! ale czytałam skład to wolałam już sama zrobić...wąchałam też pasztet i prawie zapachem się nie różniły! chciałam kupić tuńczyk jako coś nowego na kanapke a dawno go próbowałam. lub to był pasztet bo już sama nie wiem... ale zapach jest ładny to pewnie że zjem tuńczyka :)



Zmieniony przez - agata1paczek w dniu 18/04/2018 17:32:03

Zmieniony przez - agata1paczek w dniu 18/04/2018 17:33:39
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Wg mnie nie wyjdzie z samego tunczyka pasta, zbyt suchy będzie i się będzie kruszył. Poza tym tunczyk nie jest aż tak porządnym produktem.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2018-04-18 18:38:58
Wysłana -
czemu nie? czytałam o tuńczyku w necie i nie piszą aż tak strasznych rzeczy o nich. a z jakim produktem wychodzi pasta? z jajkiem czy z pomocy serka wiejskiego?
Wysłana -
Tunczyk może i nie ale wszelkiego rodzaju puszkowane ryby już tak.
Wysłana -
Jadanie łososia 3x w tygodniu - mija się z celem...są inne ryby, tuńczyk, jak i również łosoś warto wymieniać.

Ja robię pasę tradycyjną makrela z jajkiem gotowanym, ew. mintaja mielę z bułką orkiszową namoczoną + jajko ugotowane dobra pasa.
Wysłana -
Tuńczyk plus jajka plus majonez lub tuńczyk lub serek kremowy i dodatki o wyrazistym smaku - cebulka, anchovies, marynowana papryka/ogórek kiszony (konserwowy) i jest ketopasta. Przy czym tuńczyk w puszcze jest kiepskim produktem, a te lepszej jakości - rzekłabym nieekonomiczne są.
Wysłana -
Z ruznymi serami mozesz próbować z tymi gestszymi jak mascarpone, ricotta, efeta, czy jakiś gęsty jogurt grecki
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź