SFD.pl Zdrowie i Uroda

Dodaj odpowiedź

osłabienie, brak libido, zaburzenia erekcji

Wysłana -
Witam,

mam 29 lat, 180 cm wzrostu, 70kg wagi. Nigdy nie brałem sterydów.
Od około roku zaobserwowałem u siebie bardzo niepokojące objawy: osłabienie, szybkie meczenie się, brak motywacji, brak porannych i spontanicznych erekcji, a jeśli już są, to bardzo słabe. Do tego doszły najbardziej przykre objawy: praktycznie zerowe libido, bardzo słaby i krótkotrwały wzwód w sytuacji intymnej z dziewczyną (bardzo, bardzo piękną i seksowną) lub czasami nawet brak wzwodu:'-(
Po przeczytaniu kliku wątków na forum postanowiłem wykonać badanie krwi. Wyniki są następujące:
FSH 11,5 mlU/ml (zakres referencyjny: 1,4 - 18,1)
LH 7,6 mUl/ml ( zakres referencyjny: 1,5 - 9,3)
Testosteron całkowity 8,990 ng/ml (zakres referencyjny: 2,49 - 8,36)
Testosteron wolny 8,50pg/ml (zakres referencyjny: 6 - 20)
Prolaktyna 246,70 mlU/l (zakres referencyjny: 57 - 357)
Estradiol 27,74 pg/ml (zakres referencyjny: 7,6 - 43,0)
DHEA-SO4 514,4 ug/dl (zakres referencyjny: <449)
SHGB 30,5 nmol/l (zakres referencyjny: 13 - 71)
Kortyzol 10,7 ug/dl (zakres referencyjny: 5 - 25)
TSH3 1,27 mlU/l (zakres referencyjny: 0,27 - 4,20)
Wolna trójjodotyronina FT3 4,22 pg/ml (zakres referencyjny: 2,57 - 4,43)
Wolna tyroksyna FT4 1,34 ng/dl (zakres referencyjny: 0,93 - 1,70)

Z tymi wynikami najpierw udałem się do lekarza rodzinnego. Powiedział, że wszystko jest w porządku, przepisał jeden z popularnych leków na erekcję i na tym wizyta się zakończyła. Lek działa, owszem, ale jeszcze rok termu miałem znacznie mocniejszą erekcję bez żadnych wspomagaczy. Moje libido było bardzo wysokie, mogłem się kochać z dziewczyną 4x w ciągu jednej nocy i jeszcze nad ranem jak mieliśmy ochotę. Na tabletkach max to raz, a i tak nie zawsze.

Następnie udałem się do urologa. Lekarz spojrzał na wyniki - powiedział, ze wszystko jest ok. Następnie wykonał USG jąder i prostaty - także wszystko ok. Z rozbrajającą szczerością przyznał, ze nie wie co mi jest. Zapisał inny z popularnych leków na erekcję, o identycznym mechanizmie działania, ale znacznie droższy. Efekt po leku podobny, jak po poprzednim.

Kolejnym i zarazem ostatnim lekarzem był androlog/seksuolog. Zebrał do kupy moje objawy i mimo teoretycznie dobrych wyników przepisał mi Testosteronum prolongatum - 200mg (2 ampułki) iniekcja raz na 2 tygodnie lub Undestor 40mg - 3x dziennie tabletka.
Mam wykupione obydwa te środki. Muszę się zdecydować się na jeden z nich.
Co polecacie bardziej na poprawę libido?
Jakich efektów mogę się spodziewać i po jakim czasie?
Czy takie dawki testosteronu nie spowodują zablokowania w wytwarzaniu mojego endogennego testosteronu?

Mam bardzo wyrozumiałą dziewczynę. Wspiera mnie i rozumie, a widzę, że chciałaby ode mnie wiecej niż tylko pieszczot i pocałunków, a ja po prostu nie mogę
Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
jesli sie onanizujesz i ogladasz pornografie to moze to byc ten problem... sterydow i wspomagaczy w tym wieku nie polacem jestes za mlody...zacznij cwiczyc silownia podniesiesz wartosci testosteronu naturalnie ,libido... jedz seler,zen szen ,cynk.... a partnerka niech zacznie ci lodzika robic to nie bedzie problemu ze wzwodem :P pozdraiwam
Wysłana -
Witam,
proszę o poważne potraktowanie tematu. Nie oglądam pornoli i nie onanizuję się.
Problem jest dla mnie bardzo poważny. opisałem go tak, jak umiałem.

Generalnie mam problem z podniecaniem się, nie czuję tego pociągu, jak jeszcze do niedawna.
Czy testosteronum prolongatum coś zmieni? Po undestorze brak jakichkolwiek zmian.
Wysłana -
branie sterydow pomoze na chwile potem problem wroci znowu...
Wysłana -
Nie jestem lekarzem ale powiem Ci że jak dla mnie problem tkwi w głowie. Badania wyglądają na bardzo dobre. Pamiętaj że problemy z libido często zaczynają i kończą się w głowie. Zadbaj o redukcję niepotrzebnego stresu, wysypiaj się, prowadź aktywny tryb życia, popraw swoją dietę, postaraj się wyrzucić wszystkie niepotrzebne produkty przetworzone. Libido niszczą często papierosy, alkohol, dragi etc. I nie nakręcaj się niepotrzebnie. Już nie raz widziałem tutaj na forum wiele przypadków ludzki którzy mieli problem ze wzwodem to powodowało stres a stres z kolei problemy właśnie ze wzwodem. Nie pozwól żeby napędziło się błędne koło. Nie szukaj rozwiązań w postaci leków tylko uporządkuj swoją głowę, dietę, zadbaj o sen, ruch i nie denerwuj się a będzie wszytko dobrze. Wszystkie używki do kosza. Zrób sobie szczery rachunek sumienia bądź szczery sam ze sobą odnośnie rzeczy o których Ci napisałem a znajdziesz przyczynę sam bez niczyjej pomocy.
Wysłana -
Problem raczej nie leży w psychice. Prowadzę spokojny tryb życia, nie palę, z alkoholu piję tylko wino raz w tygodniu lub rzadziej.
Wyniki badań wyszły ok, co przyjąłem bez entuzjazmu. Byłem przekonany, że coś wykażą, bo czuję się tak, jak opisują to inni gdy mają poziom testosteronu znacznie poniżej normy - senność, apatia, brak motywacji, zerowe libido, brak podniecenia, brak wzwodu, brak porannych erekcji... Dawniej wystarczyło, że pomyślałem o seksie lub zobaczyłem moją dziewczynę w bieliźnie, a towarzysz był momentalnie w pełnej gotowości.

Już tak dłużej nie mogę! Co takiego stało się w ciągu ostatniego roku, dwóch, że z pełnego wigoru młodego faceta czuję się teraz jak 70-letni dziadek impotent?
Jedyne na co zwróciłem uwagę to dość niski poziom wolnego testosteronu 8,50pg/ml przy normie 6-20 (wg laboratorium) - pomimo tego, że poziom t. całkowitego mam ponad normę. Na innych forach niektórzy podają zakres referencyjny 9-42 pg/ml dla wolnego testosteronu.

Dzisiaj wbiję na próbę 1 ml t.prolongatum i zobaczę, czy będą jakieś zmiany, bo tak dłużej nie da się żyć!!!
Po Undestorze nie zauważyłem żadnych zmian w samopoczuciu i libido, mimo przyjęcia jednorazowo 6 kapsułek.



Zmieniony przez - darkson29 w dniu 2015-09-15 09:37:05
Wysłana -
Prolo to Test Enan czyli długi estr jego działanie poczujesz podejrzewam po około 3 tygodniach. Krótkie testy takiej jak propionate działają praktycznie od razu po iniekcji. Ja i tak dalej twierdzę że problem może leżeć gdzie indziej ludzi którzy mają problemy z libido i ogólnie energią do życia o których piszesz mają niestety zawsze dość niskie poziomy testo wolnego i całkowitego. Chociaż wyniki badań są interpretowane różnie przez różnych lekarzy i pewnie znalazłbyś takiego który przy Twoich wynikach zapisałby Ci HTZ. Dziwna sprawa naprawdę chciałbym Ci doradzić bo chociaż mnie nigdy dzięki Bogu to nie dotknęło to naprawdę dla faceta jest to źródłem wielu frustracji. A co do tego syntetycznego który chcesz podawać z zewnątrz to ja powiem Ci żebyś założył oddzielny wątek w dziale doping i niech chłopaki pomogą Ci zrobić porządne HTZ w stylu SFD po uwierz że 100mg prolo da Ci niestety efekt bardzo mały lub żaden.
Wysłana -
Dzięki za informacje pajaczeq. Jeśli masz takie doświadczenia i wiedzę, to powiedz mi, czy jednorazowa dawka t. prolongatum 1ml nie spowoduje zablokowania osi podwzgórze-przysadka-jądra.
Wcześniej brałem undestor i w ogóle nie odczułem jego działania. Zupełnie, jakbym jadł cukierki. Raz wziąłem nawet 6 kapsułek i zero efektu (popiłem je oliwą dla lepszego wchłaniania).
Jestem zdesperowany, więc chwytam się wszystkiego.
Wysłana -
jesli brales w przesszlosci sterydy androgenne to moze byc przyczyna impotencji... powodem tez moze byc kobieta caly czas ta sama... nie od dzis wiadomo ze faceci w zwiazku maja na boku kochanki ,bo ich stala nie podnieca -cos w tym jest
Wysłana -
Nigdy nie brałem sterydów. Ten Undestor zapisał mi androlog/seksuolog na próbę. Brałem kilka ostatnich dni, ale w ogóle nie poczułem działania, jakbym łykał cukierki. Brak jakiegokolwiek wpływu na libido, mimo że wziąłem na próbę 6 kapsułek jednorazowo.
Teraz sprawdzę t. prolongatum.
Wysłana -
Mowie Ci jeśli chcesz bawić się w takie rzeczy załóż nowy temat w dopingu opisz swój problem wklej ankietę i chłopaki Ci pomogą. Tutaj nikt nie doradzi Ci jak brać SAA od tego jest dział doping.
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź