SFD.pl Doping

Dodaj odpowiedź

odblok po 250 tygodniach cyklu bez hcg

Wysłana -
1. WIEK: 35
2. WAGA: 112 ( szczyt opuchnięcia powyżej 120kg)
3. WZROST: 183
4. WYMIARY:
-biceps: 49
-klatka: nie mierzę
-udo: nie trenuję
-talia: około 90
5. STAŻ NA SIŁOWNI: około 20 lat
6. DIETA:
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: rozpocząłem w wieku 25 lat., ostatnie lata ( ponad 5) na stałej suplementacji, deka leciała ze 4 lata. Starty w zawodach w WL - już sobie dałem z tym spokój
8. TRENING:
9. CEL CYKLU: odblok
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: brak
11. POZIOM BF%: nie znam
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): zmutowany
13. STAN ZDROWIA: żyję
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: więcej włosów na plecach niż na głowie
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 217,5 kg
-martwy ciąg: nie ciągnę, zaniechałem gdy zajmowałem się WL i tak zostało
-przysiad:zaniechałem gdy zajmowałem się WL i tak zostało

Witam,
po ponad pięciu latach na cyklu bez podawania HCG wpadłem na genialny pomysł aby zrobić odblok. Po 1,5 miesiąca od ostatniego strzału LH 0,33 testosteron 9 z przecinkiem ( poniżej normy) estradiol, prolaktyna, progesteron, TSH w połowie widełek ( jest ok)
Odblok rozpoczęty dopiero w 7 tygodniu od ostatniego strzału SAA. Ostatni strzał przed przerwą 125 mg cypionatu. Jestem pod opieką specjalisty.
Dopiero w 7 tygodniu po cyklu poszło 5000 jednostek HCG. HCG podaję przez najbliższe 6 tygodni - strzał co 7 dni. ( suma 30 tysięcy jednostek). Po 7 dniach od ostatniego strzału z HCG rozpoczynam clomid, 20 dni 100 mg, później po 50 mg do końca. Koniec odblokowania i efekt planowany na około 6 miesiąc od ostatniej iniekcji testosteronu.
Spadki formy odnotowałem - minus 4 kg ( zeszła woda)
Bóle stawów - obniżenie obciążeń treningowych. Jakość mięsa na +, gabarytowo jeszcze bez negatywnych zmian.
Spadek libido - z chęci na sex non stop spadek do chęci raz dziennie - żeby nie wyjść z wprawy bzykam 7 razy w tygodniu i będę tak robił nawet na siłę
Niebawem wykonam kolejne badanie testosteronu z trzeciego dnia HCG 5000 jednostek.
Wiem, że szanse na to że nie będę potrzebował syntetyka są mizerne, ale jakiś poziom testosteronu w 6 miesiącu od ostatniej iniekcji z teścia będzie :)
W planach htz plus dalsze cykle.
Zejście z cyklu to taki eksperyment - wcześniej nie planowałem off-a.
Delikatny spadek z barków i łapek jest niedopuszczalny, jeżeli ręka spadnie mi poniżej 47,5 będę musiał ratować się trenem:) ale jestem dobrej myśli, na dzień dzisiejszy trzyma się 48,3:).


Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2017-01-25 18:06:31
Wysłana -
"Moja sugestia PCT:

PRZED CYKLEM NA SAA: ocena sytuacji hormonalnej – badanie testosteronu całkowitego, wolnego, LH, FSH, estrogenów, prolaktyny, morfologia krwi, mocz, podstawowe badania wątroby, nerek, serca;
W trakcie cyklu na SAA – pod koniec tapering dawek długiego estru (np. 3 tygodnie zmniejszasz ilość enanthatu z 500 mg/tydzień do 400, 300, 200 mg – ta sama zasada dotyczy np. nandrolonu, primobolanu czy trenbolonu enanthate);
Zejście ostateczne z długich estrów, kontynuacja testosteronem, propionatem;
Tydzień przed końcem cyklu dajesz 5-10 g kreatyny dziennie, kontynuujesz do końca PCT;
3-4 dni po ostatniej iniekcji propionatu zaczynasz PCT;
hCG 1-3 tygodnie (czas podawania hCG zależy od długości cyklu na SAA!) po 1000-1500 IU trzy razy w tygodniu (nie stosuj przestarzałych metod dawkowania np. 2 x w tygodniu po 5000 IU, nie jest to potrzebne, bezpieczne ani zdrowe);
clomid – 2-3 tygodnie po 50 mg dziennie lub tamoxifen 2-3 tygodnie po 20 mg dziennie;
ocena sytuacji hormonalnej – badanie testosteronu całkowitego, wolnego, LH, FSH, estrogenów, prolaktyny;
w razie niepowodzenia terapii kontakt z endokrynologiem.
RABIJEWSKI sugeruje [8]:

„Należy odstawić testosteron lub AAS, a następnie przyjmować 3000 IU hCG domięśniowo co 2. dzień przez minimum 3 miesiące. Ten sposób postępowania można połączyć z inhibitorem aromatazy – anastrozolem albo SERM – tamoksifenem lub cytrynianem klomifenu. Ponieważ wyższe dawki hCG mogą hamować wydzielanie FSH, jednoczesne podawanie klomifenu nie tylko zapobiega supresji wydzielania FSH, ale także może dodatkowo zwiększać syntezę gonadotropin”.

Z kolei w programie Power (HPGA normalization protocol) dr Michaela Scally, którego wycinek jest zawarty w książce Williama Llewellyna „Anabolics”, sugeruje się podawać przez 16 dni hCG w dawce 2500 IU, co drugi dzień (liczone jest to zaraz po odstawieniu SAA). Równolegle stosuje się tamoxifen (do 45 dni, 20 mg dziennie) oraz clomid (do 30 dni, 2 x dziennie po 50 mg)."

Więcej -> doping.pl
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
A jednak się zdecydowałeś na odblokowanie. Życzę powodzenia. Jak estro prolka i progeteron? Jakieś ia dajesz do hcg. Do takich dawek hcg moim zdaniem przyda się provi. Leć hcg tak długo aż testo będzie w górze normy. Sam clom czy nolva do tego?
Powodzenia!!


Edytowales podczas mojego pisania.


Zmieniony przez - kosta83 w dniu 2017-01-25 18:09:18
Wysłana -
Będzie ciekawie. Rozumiem, że HCG po 7 tygodniach od ostatniego strzału to zalecenie specjalisty. Czy mógłbyś to jakoś uzasadnić?
Wysłana -
ciężko będzie dźwignąć lh i fsh
Wysłana -
W 6 tygodniu od odstawienia testosteronu:
Testosteron 9,39 nmol norma. 9,9-27,9
Estradiol 125,5 pmol. norma 28 - 156
Prolaktyna 360,2 mu. norma 98 - 456
Progesteron nie badany
LH 0,33

Ogòlnie po tylu latach wszelkie badania nie wskazały odchyleń poza morfologią
RBC 5,71. norma 4,5 - 5,7
Hemoglobina. 18,2. norma 12 - 16,8
Hematokryt 51,4. norma 40 - 49,5

Cała reszta w widełkach

Jeżeli chodzi o użycie hcg dopiero w 6 tygodniu( i cały odblok ) jest to spowodowane tym że nie mogłem się zdecydować czy będzie htz czy odblok, lekarz zachęcił do odbloku więc leci odblok. Plus tego taki że organizm będzie miał więcej czasu na dojście do siebie.
Nigdy nie stosowałem IA, najlepiej zawsze się czułem na estro pod niebiosa, rekordy siłowe mam z czasòw gdy przez retencję estrogenową traciłem pole widzenia ( opuchnięcie pultynòw) więc odpada podawanie IA do HCG

Łodzianin jeśli to mi się dźwignie to będzie na miarę cudu.
Kiedy proponujecie porobić badania i spoglądać co mi się podnosi co opada?
Myślałem o poziomie teścia 3 dni po hcg z tym że po ktòrym zastrzyku - po pierwszym to chyba przesada. Chciałbym zajrzeć w poziom teścia bo wychodzi na to że przy LH 0,33 testo 9,39 to bardzo dużo, jeśli kolejne badanie się potwierdzi i nie będzie tendencji spadkowej będę spokojny o muskulaturę





Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2017-01-25 19:23:20
Wysłana -
Ja bym badania zrobił po 25000-30000 hcg. Estro przy odbloku bym trzymał jednak normie bo to, że się dobrze czujesz niekoniecznie musi mieć dobry wpływ na odblok. Jak z jądrami u ciebie po tak długim okresie bez hcg bo mi jajca by wsysło po 3 miesiącach bez hcg
Wysłana -
jakies badania to po min 3 tyg na hcg
Wysłana -
A ja wierzę w powodzenie tego odbloku. Sam bylem ON ponad 5 lat. Z czego pierwsze 3lata hcg praktycznie wcale. U mnie odblok trwal ok 4miesiace. Wszystkie wyniki w normie,byly. Wrzucalem kiedys wyniki na forum. Oczywiście bez szalu, ale w normie. Wytrzymałem 2lata off. Slabe libido mnie irytowalo i jednak jest na,cyklu zdecydowanie lepiej. Trzymam kciuki!
Wysłana -
na jakiś bordach znalazłem nie dawno rozpiskę jak lekarz wyprowadzał gościa po 8 latach bomby
dla mnie dość kontrowersyjna , lecz tam już widziałem kilka takich (tego typu ) pct

hcg 5000 co 4 dni i 100 mg clomu przez 5 tygodni
następnie 5000 hcg co 5 dni i 50 clomu przez 8 tygodni i były badania i wszystko ładnie ruszyło
trochę to sprzeczne z moim podejściem , lecz pct takie też jest popularne na niektórych portalach
hcg plus clom


ale ma sz już swój zamysł na pct to się tego trzymaj
jak masz kaskę można by pomyśleć o dołożeniu hmg
i ostatnio trochę o pepkach czytam i wyniki badań widziałem i ja bym jeszcze dołożył gonadorelin 2*100 mcg podnosi lh i fsh bo wygląda obiecująco
Wysłana -
Łodzianin swojego zamysłu na odblokiwanie nie mam, wiem, że wytrwam te 4 miesiące więc lecę jak doktor przykazał i zobaczę jak będzie. Jedyne na czym się teraz skupiam to miska, odpoczynek, trening, i maksymalne ograniczenie spadkòw.
Kosta83 z estro nie odważę się bawić bo zbicie estro spowoduje bankowo ostrą redukcję obciążeń treningowych i bòl stawòw więc jeżeli doktorek uważa że do 5000 jednostek nie dodawać nic na estro to tak zrobię. Jądra zawsze wizualnie były duże i masywne ale wiem że to nic nie znaczy . Teoretycznie po 5 latach powinny być uśpione na wieki, czy dojdzie do zmartwychwstania się zobaczy


Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2017-01-25 20:32:51
Wysłana -
Test 48godz po pierwszym hcg juz bedzie sporo wyzszy, jak masz czas to badaj co tydzien
Strona 1 z 11
Dodaj odpowiedź