SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

obróbka swinskiego miesa z biedry

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3022

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1071 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 53478
siemka.
glownym miesem w mojej wysoko tluszczowej diecie jest Karkowka wpieprzowa
i zastanawiam sie czy gram gramowi jest rowny.

ogolnie to jak dziennie mam jej zjesc 300g(2x150), a kupie kawal np 1.5kg to wiem ze mam go na 5 dni wiec wrzucam karkowke do gara zalewam woda i gotuej z godzine na wolnym ogniu i z tych 1500g przed gotowaniem mam jakies 700 g miesa cholera gdzies prawie kilo mi w tej wodzie znika. Teraz z 1200g(na4 dni) mi wyszlo 633g wiec dziele to na 8 (4 dni na 2 posilki) to mi wychodzi 80g w posilku.

Chyba gotowanie tlustego miesa jest najgorszym sposobem obrobki no bo gdzies mi go kawal ucieka

wiec jak, jak w dzienniku mam 150g surowego miesa a po ugotowaniu 80g musze zjesc? Czy jak na to spojrzec.

ogolnie zbieram na gril elektryczny 1800w (lub 900 co kto doradzi) zebyta karkowke grilowac, lub urzadzenie do gotowania miesa na parze.

Jak to widzicie?


Zmieniony przez - david13 w dniu 2017-09-25 13:36:26
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14657 Napisanych postów 53129 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400418
Szczerze mówiąc to gotowanie karkówki to słaby pomysł. Większość tego tłuszczu zostaje w wodzie. Jak nie grill elektryczny, to usmaż na patelni. Szkoda się pozbywać tego tłuszczu skoro jesteś na tłuszczówce.
1

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 29915 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
ja grilluje karkówkę na grillu elektrycznym, też mam porcję 150g i mam na 5 dni odłożone 750g, po grillowaniu jeszcze raz ważę i dzielę na 5 części, z karkówki średnio po grillowaniu zostaje mi na porcje 90-95g (raz koło 100g) także pewnie jest to spowodowane tym, że woda odparowuje w dużej części, bo tłuszcz owszem się trochę wytapia, ale na pewno nie taka ilość, żeby powstała aż taka różnica
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1071 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 53478
aaa no tak zapomnialem ze mieso to miesnie zwierzat a w nich jest tal jak i w nas woda xp
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 29915 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
u Ciebie zejście ze 150g do 80g może być spowodowane tym, że przez godzinę tego tłuszczu więcej zostanie w wodzie, tak jak pisał georgu, lepiej ją smaż i zbieraj cierpliwie na grill bo bardzo fajna sprawa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1952 Napisanych postów 13710 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 249865
Smazysz karkowke i na tym co zostanie smazysz odp ilosc kapusty kiszonej,ze 200gr powinno styknac i wsztstko wchlonie


Zmieniony przez - kamilplnk w dniu 2017-09-25 17:35:50
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 93281 Napisanych postów 362775 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1664104
Karczek gotowany to profanacja tego miesa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14657 Napisanych postów 53129 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400418
lodzianin1
Karczek gotowany to profanacja tego miesa


Zgadzam się. Nigdy nie próbowałem, ale pewnie smakuje słabo i gumowy

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1071 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 53478
Nie wiem jak smakuje w inny mwydaniu, od paru miesiecy wcinam go jako dodatek do tlustej sałatki ;D

Kamil z ta kapusta kiszona to zarabisty pomysl, bo jest mi wskazana na tej diecie =p


Zmieniony przez - david13 w dniu 2017-09-25 20:10:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 47 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12426
Witam niekoniecznie będzie gumowa namoczyć ja w solance na kilka dni jak komuś zależy na kolorze można dodać peklosoli później parzymy ją w 80 stopniach czas zależy od wagi ale gwarantuje że nie będzie gumowa jeżeli oczywiście będzie dobrej jakości mięso ☺
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 47 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12426
Albo zrób z niej szarpaną wieprzowinę☺
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Przepis na muffinki dobry ?

Wiecej