SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

lux rybka

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 4094

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 509 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15998
witam

Dzisaj z nudów wychaczyłem taki o to przepis na rybke :D


potrzebne będzie:
ryba ( ja dałem najzwyklejszego karpia )
2 ząbki czosnku
przyprawa do ryb
zioła prowansalskie
sól , pieprz
cytryna
oliwa z oliwek



A wiec tak :

rybke kroimy na tzw dzwonki i solimy oraz pieprzymy :D
potem dodajemy przyprawe do ryb i zioła . Wykładamy na naczynie zaroodporne i na wierzch dajemy wycisniety czosnek :D
I do piekarnika ( funkcja grill , temp. 180 C)
Po około 15 minutach wlewamy na rybke wczesniej zrobiony przez nas roztwór wody i soku z cytryny w proporcjach 1:1 czyli około 5 łyzek wody i 5 łyzek soku i zostawiamy na kolejne 5 minutek :D:D


rybka jest chrypiąca zewnątrz a w srodku nie jest sucha

nawet nie wiedziałem ze karp moze byc taki smaczny :D

tanio i bez problemu :D

fotka tylko jedna bo zapóźno sie szczaiłem ze dam na sfd D





Zmieniony przez - tristan17 w dniu 2009-10-05 20:04:22

Zmieniony przez - tristan17 w dniu 2009-10-05 20:06:36
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 50
ciekawe z checia wyprubuje=D tyle że raczej z panga albo mintajem;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1933 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 20224
Nie lubie normalnej ryby w dzwonkach. Mimo, że podobnie dodaję cytrynę, czosnek i przyprway to dalej dla mnie smakuje jak ryba. A nie smaczne danie. Ale gusta są róźne

Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 391 Wiek 69 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 5534
he bo ryba ma smakowac jak ryba,a nie jak wiór z dupy...ja robię ryby na 1000 sposobów najczesciej gotuje na parze bez soli tylko jakies ziola wg uznania,rosół z węgorz a też jest smaczny.Zreszta temat rzeka,,,smacznego

Nadmiar odpoczynku nigdy nie doprowadził nikogo do śmierci!!!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cziterskie kawalki kurczaka by Malinowa

Następny temat

Potrawka z kurczaka z mlekiem kokosowym by Malinowa

WHEY premium