...
Napisał(a)
Wyszlo mi mniej wiecej 1,7g bialka na KG czy to nie za duzo? Troche czytalem i ogladalem, wpewnym filmiku mowil Robert Piotrkowicz ze on stosuje na masie 1g bialka na 3g tluszczu
...
Napisał(a)
Taka ilość będzie dobrym rozwiązaniem.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
warto wypić łyżkę octu jabłkowego z wodą przed ostatnim posiłkiem? polewać tłuszczem wysmazonym na patelni łososia czy też inne miesa ?
...
Napisał(a)
staram się smażyć na jak najmniejszym ogniu na pamie ale kupię olej kokosowy rafinowany
...
Napisał(a)
Tłuszczu do smażenia daje się tyle, że nic nie powinno pływać po jego zakończeniu. W jakim celu ocet jabłkowy? Masz niedokwaszony żołądek?
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
chodzi mi o to że wypływa tłuszcz z lososia i zostaje na patelni nim polewalem rybę, mam go po prostu wylać? czy makro będzie się dalej zgadzało? Jeśli będę smażyć na większym ogniu to go wysmaze. jak mam smażyć?
Nie mam, pytam bo to jednak drastyczna zmiana z 30 g tłuszczu na obecną ilość
Nie mam, pytam bo to jednak drastyczna zmiana z 30 g tłuszczu na obecną ilość
...
Napisał(a)
Nigdy nie miałem sytuacji żeby wypływały mi tak widoczne ilości tłuszczu z łososia. Kilka kropelek i tyle. Nie wiem jak go smażysz, ale łosoś nie wymaga wielu minut smażenia. Nie może być suchy. Poza tym, każdy kawałek będzie miał zupełnie inne ilości tłuszczów. Od 8 do 20%. Podobnie jak z boczkiem, czy karkówką. Nigdy nie określisz dokładnie ile go jest.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Właśnie z tych tlusciejszych kawałków wypływa trochę tłuszczu. Mogę go po prostu zjeść?
...
Napisał(a)
To dość długo. Maksymalnie 4-5 minut. Możesz zlać te resztki tłuszczu. Ciężko jednak stwierdzić na ile kwasy tłuszczowe będą utlenione.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły