w sklad tego budyniu wchodzi tylko zawartosc worka + woda. zawsze liczyłem makro samego proszku. dobrze robiłem?
...
Napisał(a)
witam, mam budyń dr oetkera na worku napisane jest ze na 100g produktu jest 5bialko 15 wegle 1 tluszcz a obok ze na jedna porcje 250g sa zwiekszone makro. budyń rozrabia sie z woda więc moje pytanie brzmi: jak liczyc kalorie z tego budyniu rozrabianego na wodzie? z samego proszku ? (torebka wazy 43g wiec wychodzi okolo 2b 7w i 1t) czy jako porcje która wyjdzie razem z wodą?
w sklad tego budyniu wchodzi tylko zawartosc worka + woda. zawsze liczyłem makro samego proszku. dobrze robiłem?
w sklad tego budyniu wchodzi tylko zawartosc worka + woda. zawsze liczyłem makro samego proszku. dobrze robiłem?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Liczysz suchy proch. To, że dodasz do niego wody, nie zmieni jego b/t/w/kcal.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
tak tylko ze producent nie podał wartosci kcal dla samego proszku tylko dla 100g produktu po przyrzadzeniu :/ tu mam problem teraz bo jeśli dosypuje np do po 15g białka do omletów to nie wiem jak wyliczyć i z czego wyliczyc makro samego proszku.
...
Napisał(a)
chodzi mi o ten budyn: http://www.oetker.pl/fileadmin/content/etykiety/Słodka_Chwila_Budyń_smak_czekoladowy.jpg
...
Napisał(a)
Hm... no to nie wiem czy dobrze rozumuje, po prostu dzielisz na 7 skład i powinno być ok...
...
Napisał(a)
tak tylko ze producent nie podał wartosci kcal dla samego proszku tylko dla 100g produktu po przyrzadzeniu :/
Skoro podał skład po przyrządzeniu, to z pewnością podał również sposób, w jaki należy przyrządzić budyń, aby ten skład uzyskać.
Więc pozostaje matma na poziomie plusa i minusa i dowiesz się, jak wypada proch.
Skoro podał skład po przyrządzeniu, to z pewnością podał również sposób, w jaki należy przyrządzić budyń, aby ten skład uzyskać.
Więc pozostaje matma na poziomie plusa i minusa i dowiesz się, jak wypada proch.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
Poprzedni temat
co zrobić aby gofry nie były takie suche?:(
Następny temat
Tradycyjne liczenie czy IF ? Za przeciw ?
Polecane artykuły