Składniki:
Spód:
- 50g masła z migdałów
- 30g preparowanej kaszy jaglanej
Krem czekoladowy:
- 150g banana
- 1 jajko
- 10g kakao 21%
- 30g budyniu czekoladowego bez cukru (ze skrobi kukurydzianej)
- 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
+ truskawki do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Masło z migdałów wymieszać z taką ilością wody, aby powiększyło swoją objętość trzykrotnie.
- Kaszę uprażyć na suchej patelni.
- Masło migdałowe i kaszę wymieszać, następnie wyłoży na spód posmarowanej olejem kokosowym małej tortownicy.
- Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 10-15min.
- Składniki na krem czekoladowy zblendować na gładką masę, wyłożyć na podpieczony spód i włożyć do piekarnika na następne 10 min.
- Wierzch udekorować truskawkami pokrojonymi w plastry.
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 50g Tłuszcz: 38g Węglowodany: 95g 923kcal