Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie odlewamy wodę z daktyli do szklanki, a daktyle blendujemy. Dodajemy mąkę kokosową i kakao. Wszystko dobrze mieszamy - ja zagniatam ręką. Jeśli masa będzie za sucha - dolewamy wodę z daktyli. Ma powstać masa o konsystencji gliny. Tortownicę o średnicy 18 cm wyklejamy masą - spód i boki do wysokości około 2 cm. Tortownicę wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy budyń. Do naczynia wlewamy 500 ml gorącej wody, wsypujemy 90 g budyniu i miksujemy do momentu rozpuszczenia proszku. Wylewamy do tortownicy. Jak masa ostygnie wkładamy foremkę do lodówki. Po godzinie ciasto jest gotowe.

Ja udekorowałam malinami - równie dobre jest z borówkami

Wartość odżywcza ciasta bez dekoracji:

  • Całość to tylko 1080 kcal.
  • Białko 33g
  • Tłuszcze 33g
  • Węglowodany 173g

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (5)
Gugcio

Czyli na high Carb dobre sniadanie %-) Te twoje przepisy sa poprostu obledne :-))

0
makrosięzgadza

Dziękuję :)

1
DJ_DoDo

trochę zbić tłuszcze i na potreningowy może wpaść aż miło cała blacha... byłbym w raju :-)

0
Banan

wygląda mega :) trzeba będzie spróbować

0
gawron9292

wygląda rewelacyjnie - dzięki za kolejny fajny przepis szefowo!

0