Czego potrzebujemy:
- 120g daktyli
- 80g mąki kokosowej
- 30g kakao
- 90g Sugar Free Pudding
Jak wykonać:
Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie odlewamy wodę z daktyli do szklanki, a daktyle blendujemy. Dodajemy mąkę kokosową i kakao. Wszystko dobrze mieszamy - ja zagniatam ręką. Jeśli masa będzie za sucha - dolewamy wodę z daktyli. Ma powstać masa o konsystencji gliny. Tortownicę o średnicy 18 cm wyklejamy masą - spód i boki do wysokości około 2 cm. Tortownicę wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy budyń. Do naczynia wlewamy 500 ml gorącej wody, wsypujemy 90 g budyniu i miksujemy do momentu rozpuszczenia proszku. Wylewamy do tortownicy. Jak masa ostygnie wkładamy foremkę do lodówki. Po godzinie ciasto jest gotowe.
Ja udekorowałam malinami - równie dobre jest z borówkami
Wartość odżywcza ciasta bez dekoracji:
- Całość to tylko 1080 kcal.
- Białko 33g
- Tłuszcze 33g
- Węglowodany 173g
Czyli na high Carb dobre sniadanie %-) Te twoje przepisy sa poprostu obledne :-))
Dziękuję :)
trochę zbić tłuszcze i na potreningowy może wpaść aż miło cała blacha... byłbym w raju :-)
wygląda mega :) trzeba będzie spróbować
wygląda rewelacyjnie - dzięki za kolejny fajny przepis szefowo!