Składniki:

  • 225g krewetek
  • 225g mieszanki owoców morza
  • 50g kapusty pekińskiej
  • 15g pora
  • 20g czerwonej cebuli
  • 20g czerwonej papryki
  • 50g mieszanki warzyw chińskich
  • szczypiorek
  • łyżka pasty Tom Yum
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 5g oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Owoce morze przepłukać w letniej wodzie.
  2. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
  3. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w plastry, paprykę pokroić w paski.
  4. Wszystkie warzywa ugotować w niewielkiej ilości wody.
  5. Dodać pastę oraz koncentrat.
  6. Dodać podsmażone owoce morza wraz z płynem, który puściły podczas smażenia.
  7. Gotować wszystko ok. 10 min.
  8. Posypać poszatkowanym szczypiorkiem.

Wartości odżywcze:

Białko: 93g Tłuszcz: 15g Węglowodany: 13g 560kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)