Czego potrzebujesz:

  • 250 g twarogu - drobno mielony, półtłusty
  • 30 g białka - izolat białka serwatkowego, smak biała czekolada
  • 3 jajka
  • 30 g ksylitolu
  • 90 g jogurtu naturalnego
  • odrobina proszku do pieczenia
  • jeśli macie - można dodać ziarenka świeżej wanilii

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/9/da85aad0b2cc43cbb6101e43c21e43b8-small.jpg

Jak wykonać:

Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę. Pozostałe składniki dobrze zblendować i dodać ubite białka - delikatnie wszystko wymieszać. Odstawić na kilka minut. Przelać do foremek/ kokilek i włożyć do piekarnika. Temperatura pieczenia - 180 stopni około 40 minut.

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/9/d7eab08ae18c48b9907388849aa8f1d7-small.jpg

Gotowe!

Dekorujemy czym tylko chcemy...

Uwaga - foremki warto wysmarować tłuszczem - do papilotek masa się przyklei. Po upieczeniu nie wyciągajcie foremek od razu z piekarnika - wtedy serniczki nie opadną.

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/9/45e16ca224a94a35a21bcc4cea991a7c-small.jpg

Wartości odżywcze:

Całość to jedyne 760 kcal , Białko 92g, Tłuszcze 28g, Węglowodany 46g

Nam wyszło 10 porcji. 1 porcja to tylko 76 kcal, Białko 9,2g Tłuszcze 2,8g Węglowodany 4,6g

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/9/610373da36144fff940bef7a7aa83467-small.jpg

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (7)
Ita77

Ło Boziu! Kto wpada jutro na serniczka? :D

0
makrosięzgadza

pewnie ktoś się skusi;)

0
Lucyna86

dzisiaj robię w tortownicy z podwójnej ilości składników :) zobaczymy co wyjdzie :)

0
makrosięzgadza

Daj znac :)

0
Kreaxxx

Kosztowal ktos?

0
ZUZAN

Smakuje fajnie tylko dlaczego moje serniczki opadły tak nisko :) W trakcie pieczenia wyglądały wspaniale a po wyjęciu z piekarnika wstyd było je komukolwiek pokazać. Czy jest jakiś sposób na to? Studziłem je przy lekko otwartych dzwiczkach piekarnika. Jakieś rady?

0
makrosięzgadza

Hmmm. Moze za duzo proszku do pieczenia było??? Troszke opadna - to normalne, ale jesli zostawisz w piekarniku to dramatu byc nie powinno :) a być moze moc Twojego piekarnika jest duza i na początku serniki sie nadmuchają. Sprobuj ciut nizsza temp i mniej proszku do pieczenia.

0