Czego potrzebujemy:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego light
- 70 g Sugar Free Pudding Wanilia
- 1 jajko
- 300 ml ciepłej wody
Dodatki:
- Sos carmelowy 0%
- Orzechy włoskie
- Żurawina
- Jagody Goji
- Świeże owoce
Jak wykonać:
Do ciepłej wody dodajemy budyń i miksujemy na wysokich obrotach do momentu rozbicia wszystkich grudek.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 równych kwadratów.
Na środek każdego kawałka ciasta wykładamy po około 2 łyżki budyniu i składamy sakiewkę lub zakładamy na kopertę.
Wszystkie sakiewki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy dokładnie roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach - piekarnik góra dół. Jeśli będą potrzebowały jeszcze zrumienienia - piekarnik grzanie górne - około 5 minut w 180 stopniach.
Gotowe!
Jeśli będziecie podawać je na ciepło, idealnie smakują z sosem karmelowym zero. Jeśli spakujecie jako przekąskę, dorzućcie suszone owoce i orzechy.
Wartości odżywcze:
Z porcji otrzymujemy 6 sakiewek.
Każda to 210 kcal.
Białko 6,3 g, Tłuszcze 9 g, Węglowodany 25 g.
Smacznego!
gdzie takie ciasto francuskie light można kupić? nigdy nie spotkałem
w kazdym lidlu:)