Składniki:
- 150g mrożonych krewetek
- 50g papryki czerwonej
- sałata
- 10g czarnych oliwek
- pół cebuli
- ząbek czosnku
- łyżka musztardy francuskiej
- łyżka octu winnego
- natka pietruszki
- sok z cytryny
- plaster cytryny do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Krewetki ugotować.
- Sałatę umyć i położyć na talerzu.
- Paprykę pokroić na paseczki.
- Czosnek i cebulę drobno posiekać.
- Oliwki przekroić na pół.
- Musztardę dokładnie wymieszać z octem.
- Ugotowane krewetki wyłożyć na talerz, dodać paprykę, czosnek i cebulę, oliwki.
- Skropić sokiem z cytryny.
- Polać sosem z musztardy i octu.
- Udekorować natką pietruszki i plastrem cytryny.
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 31g Tłuszcz: 3,5g Węglowodany: 4g 175kcal