Fitkuchnia

Risotto z groszkiem i łososiem

Podaj dalej

Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dusimy na niej poszatkowanego drobna pora i cebulę. Gdy już zmiękną dodajemy posiekany drobno czosnek i przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Po około 5 minutach wsypujemy suchy ryż i zalewamy 250 ml wrzątku. Dusimy wszystko pod przykryciem na małym ogniu co kilka minut mieszając. Po około 15 minutach ryż powinien wchłonąć całą wodę. Dodajemy natkę pietruszki, ugotowany groszek oraz łososia i wszystko razem łączymy. Gotowe!

Wartości odżywcze:

Cała porcja to 500 kcal.

Białko 30 g, Tłuszcze 20 g, Węglowodany 52 g.

Smacznego!

Sylwia Ratajczak

Oceń: 5,00 / 1

Warto przeczytać

Komentarze (2)
deja vu

Chyba się błąd w tytule wkradł. Tuńczyk czy łosoś ( wygląda jak łosoś) :-)

0
Bull

Dzięki za uwagę :)

0
Sakiewki budyniowe light

Serowe kulki mocy

Ciasto owsiane z lodami proteinowymi