Czego potrzebujemy:
Kruszonka:
- 50 g białka o smaku waniliowym/biała czekolada
- 15 g mąki kokosowej
- 10 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej
- 20 g masła z nerkowców lub innych orzechów
Pozostałe składniki:
- 1 kg truskawek
- 800 g jogurtu greckiego lub naturalnego - może być nawet odtłuszczony
- 80 g białka o smaku wanilia/biała czekolada
Jak wykonać:
Składniki na kruszonkę umieszczamy w misce i zagniatamy. Powinna przypominać konsystencję tradycyjnej, grudkowej kruszonki.
Truskawki blendujemy na mus.
Jogurt dokładnie miksujemy z białkiem.
Układamy w pucharkach lub w słoiczkach. Warstwa jogurtu, musu, kruszonki, ponawiamy całość. Dekorujemy Całymi truskawkami.
Wartości odżywcze:
Otrzymujemy 4 porcje. Każda to 500 kcal.
Białko 38 g, Tłuszcze 26 g, Węglowodany 32 g.
Jeśli użyjecie jogurtu ZERO wtedy porcja to 348 kcal.
Białko 40 g, Tłuszcze 7 g, Węglowodany 34 g.
Smacznego!