Fitkuchnia

Proteinowy deser truskawkowy z proteinową kruszonką

Podaj dalej

Czego potrzebujemy:

Kruszonka:

Pozostałe składniki:

Jak wykonać:

Składniki na kruszonkę umieszczamy w misce i zagniatamy.  Powinna przypominać konsystencję tradycyjnej, grudkowej kruszonki.

Truskawki blendujemy na mus.

Jogurt dokładnie miksujemy z białkiem. 

Układamy w pucharkach lub w słoiczkach. Warstwa jogurtu, musu, kruszonki, ponawiamy całość. Dekorujemy Całymi truskawkami.

Wartości odżywcze:

Otrzymujemy 4 porcje. Każda to 500 kcal.

Białko 38 g, Tłuszcze 26 g, Węglowodany 32 g.

Jeśli użyjecie jogurtu ZERO wtedy  porcja to 348 kcal.

Białko 40 g, Tłuszcze 7 g, Węglowodany 34 g.

Smacznego!

Sylwia Ratajczak

Oceń: 5,00 / 1

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Beztłuszczowy, dietetyczny chłodnik z warzywami

Proteinowe owsiane pancekes

Pasta z awokado i tuńczyka