Fitkuchnia

Proteinowe roladki z tuńczykiem i szpinakiem

Podaj dalej

Czego potrzebujemy :

Jak wykonać:

Ciasto robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy na kilka minut. Następnie blat wysypujemy mąką owsianą i zagniatamy ją do ciasta, do momentu aż ciasto przestanie się lepić do rąk. Szpinak dusimy na niewielkiej ilości wody i doprawiamy do smaku. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto rozwałkowujemy do placka grubości 3-4 mm. Wykrajamy prostokąt lub kwadrat, resztki ciasta "wwałkowujemy" do środka. Na cieście rozsmarowujemy serek philadelphia, rozkładamy szpinak, tuńczyka oraz fetę. Wszystko dość ciasno zawijamy i kroimy na roladki. Roladki układamy na blaszce - można posmarować roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 20 minut

Ja roladki podałam z sosem jogurtowo - musztardowym. Duża łyżka jogurtu, płaska łyżeczka musztardy, sól i pieprz.

Wartości odżywcze:

Całość to 710 kcal. Białko 82g Tłuszcze 24g, Węglowodany 35g.

Smacznego!

Sylwia Ratajczak

Oceń: 5,00 / 3

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Pasta paprykowa do kanapek

Cheat Penne z kurczakiem w sosie mascarpone

Ciasteczka owsiane