Czego potrzebujemy:

  • 50 g płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 30 g białka - ja użyłam izolatu o smaku biała czekolada
  • 5 g kakao
  • 150 ml wody
  • 50 ml espresso lub bardzo mocnej kawy

Jak wykonać:

Płatki gotujemy w wodzie z kawą. Wystarczy kilka minut, by płatki tylko wciągnęły płyn. Przekładamy do miski. Gdy płatki chwilę przestygną dodajemy jajko, izolat oraz kakao. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy. Ja do smażenia placków używam COOKING SPRAY CANOLA OIL

Idealnie smakują z sosami zero lub roztopioną gorzką czekoladą i owocami.

Wartości odżywcze:

Całość to 400 kcal.

Białko 40 g, Tłuszcz 10 g, Węglowodany 39 g.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (3)
Anonim

A co zamiast kawy można dać, bo nie pije kawy.

0
Bull

inkę albo więcej kakao no i przecież to bardziej dodatek smakowy - możesz ją dodać lub nie

3
xorton

Zrobiłem - fajny przepis. Potrzebowałem czegoś takiego w ramach posiłku okołotreningowego z takim makro, co dawałoby mi kopa. Co dla mnie bardzo ważne, banalnie proste do zrobienia i ze składników, które akurat mam zawsze (a mam ich ich niewiele). Dodałem trochę słodzika i posmarowałem dżemem wiśniowym. Fajnie, że jest kofeina od razu w pakiecie.

0