Czego potrzebujemy:

  • 200 g serka wiejskiego
  • 30 g białka o swoim ulubionym smaku - u mnie wanilia WPC Delicious
  • 1,5 łyżeczki żelatyny
  • 150 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 20 g nasion chia

Jak wykonać:

Serek blendujemy na gładko, dodajemy białko i dokładnie miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzątku i po ostudzeniu łączymy z masą. Wlewamy do słoika/pojemnika/pucharka. Jeśli chcecie by Wasz deser wyglądał efektownie, ustawcie w lodówce stabilną podporę pod naczynia i wlejcie masę pod skosem. Zostawiamy do stężenia.

Sok mieszamy z nasionami i zostawiamy aż napęcznieją.

Gdy masa serowa stężeje, dokładamy nasz "pomarańczowy pudding chia" i dekorujemy wedle uznania.

Wartości odżywcze:

Porcja na raz, po porządnym treningu.

  • 440 kcal,
  • Białko 50 g, Tłuszcze 14 g, Węglowodany 30 g.

Smacznego.

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)