Czego potrzebujemy:
- 200 g serka wiejskiego
- 30 g białka o swoim ulubionym smaku - u mnie wanilia WPC Delicious
- 1,5 łyżeczki żelatyny
- 150 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
- 20 g nasion chia
Jak wykonać:
Serek blendujemy na gładko, dodajemy białko i dokładnie miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzątku i po ostudzeniu łączymy z masą. Wlewamy do słoika/pojemnika/pucharka. Jeśli chcecie by Wasz deser wyglądał efektownie, ustawcie w lodówce stabilną podporę pod naczynia i wlejcie masę pod skosem. Zostawiamy do stężenia.
Sok mieszamy z nasionami i zostawiamy aż napęcznieją.
Gdy masa serowa stężeje, dokładamy nasz "pomarańczowy pudding chia" i dekorujemy wedle uznania.
Wartości odżywcze:
Porcja na raz, po porządnym treningu.
- 440 kcal,
- Białko 50 g, Tłuszcze 14 g, Węglowodany 30 g.
Smacznego.