Fitkuchnia

Protein Calzone trzy sery

Podaj dalej

Czego potrzebujemy:

http://bundles.sfd.pl/SFD/2018/3/2/83b989cec10848d1bdb620c82343745b-small.jpg

Jak wykonać:

Ciasto na pizze przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odkładamy na kilka minut. W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy i na wodzie dusimy szpinak z przyprawami. Jak ciasto napęcznieje posypujemy je mąką gryczaną i zagniatamy do momentu aż cała mąka zostanie "zabrana" przez ciasto. Rozwałkowujemy na placek o grubości około 5 mm. Ciasto smarujemy sosem  - nie smarujemy brzegów, i na połowę ciasta wykładamy szpinak, sery i pomidory. Możemy oczywiście doprawić wszystko oregano czy bazylią. Składamy ciasto na pół i zawijamy dokładnie brzegi. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni.

http://bundles.sfd.pl/SFD/2018/3/2/ad7dc4f60bf44e6aafb3535fca4b40ac-small.jpg

http://bundles.sfd.pl/SFD/2018/3/2/87d82ac35ee54b7b8d13347b3dc2c391-small.jpg

Wartości odżywcze:

Cała porcja to:

http://bundles.sfd.pl/SFD/2018/3/2/b6b743bf5f9d45cd9c9945106a604f6f-small.jpg

Smacznego!

Sylwia Ratajczak

Oceń: 5,00 / 2

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Pasta paprykowa do kanapek

Cheat Penne z kurczakiem w sosie mascarpone

Ciasteczka owsiane