Czego potrzebujemy:

  • 100 g ciasta protein pizza
  • 15 g sosu pomidorowego dołączonego do pizzy
  • 30 g mąki gryczanej
  • 30 g serka philadelphia
  • 25 g serka ricotta
  • 25 g sera mozzarella
  • 100 g szpinaku
  • 50 g pomidora
  • przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatołowa

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/3/2/83b989cec10848d1bdb620c82343745b-small.jpg

Jak wykonać:

Ciasto na pizze przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odkładamy na kilka minut. W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy i na wodzie dusimy szpinak z przyprawami. Jak ciasto napęcznieje posypujemy je mąką gryczaną i zagniatamy do momentu aż cała mąka zostanie "zabrana" przez ciasto. Rozwałkowujemy na placek o grubości około 5 mm. Ciasto smarujemy sosem - nie smarujemy brzegów, i na połowę ciasta wykładamy szpinak, sery i pomidory. Możemy oczywiście doprawić wszystko oregano czy bazylią. Składamy ciasto na pół i zawijamy dokładnie brzegi. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni.

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/3/2/ad7dc4f60bf44e6aafb3535fca4b40ac-small.jpg

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/3/2/87d82ac35ee54b7b8d13347b3dc2c391-small.jpg

Wartości odżywcze:

Cała porcja to:

  • 600 kcal.
  • Białko 63g,
  • Tłuszcze 16g,
  • Węglowodany 45g

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/3/2/b6b743bf5f9d45cd9c9945106a604f6f-small.jpg

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)