Czego potrzebujemy
- 180 g ugotowanego batata
- 110 g kremu Nutwhey almond cinnamon
- 60 g mąki kokosowej
- 50 g syropu klonowego
- 45 g WPC Protein Plus smak toffee with cofee
- 40 g kakao
Jak zrobić
Ugotowanego batata rozgniatamy widelcem i dodajemy kolejno wszystkie składniki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w czym chcemy: wiórki kokosowe, kakao, chia, zmielone orzechy. Przechowujemy w lodówce.
Rada
Krem migdałowy możecie zastąpić dowolnym masłem orzechowym, ale wtedy musicie dać więcej syropu klonowego.
Najważniejsza zasad przy robieniu tych pralin jest taka, że wszystko odmierzacie jedną miarką - najlepiej tą z białka :)
2 miarki WPC, 2 miarki mąki kokosowej, 2 miarki kakao, 3 miarki ugotowanego batata, 2 miarki kremu lub masła, 1 lub 2 miarki syropu.
* z masłem orzechowym też pyszne ale krem Nutwhey almond cinnamon to istna petarda!
Wartości odżywcze:
Otrzymujemy 24 praliny. Każda to 62 kalorie. Białko 3,3g, Tłuszcze 3,2g, Węglowodany 4,8g.
Smacznego!