Czego potrzebujemy

Jak zrobić

Ugotowanego batata rozgniatamy widelcem i dodajemy kolejno wszystkie składniki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w czym chcemy: wiórki kokosowe, kakao, chia, zmielone orzechy. Przechowujemy w lodówce.

Rada

Krem migdałowy możecie zastąpić dowolnym masłem orzechowym, ale wtedy musicie dać więcej syropu klonowego.

Najważniejsza zasad przy robieniu tych pralin jest taka, że wszystko odmierzacie jedną miarką - najlepiej tą z białka :)

2 miarki WPC, 2 miarki mąki kokosowej, 2 miarki kakao, 3 miarki ugotowanego batata, 2 miarki kremu lub masła, 1 lub 2 miarki syropu.

* z masłem orzechowym też pyszne ale krem Nutwhey almond cinnamon to istna petarda!

Wartości odżywcze:

Otrzymujemy 24 praliny. Każda to 62 kalorie. Białko 3,3g, Tłuszcze 3,2g, Węglowodany 4,8g.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)