Składniki:

  • 150g polędwiczek z kurczaka
  • 100g marchewki
  • 50g fasolki szparagowej żółtej
  • 30g brokuła
  • 30g kalafiora
  • 2 łyżki sosu chili słodko-pikantnego lub innego

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę obrać i pokroić w plastry.
  2. Mięso oczyścić i wymieszać z sosem.
  3. Wszystko włożyć do rękawa do pieczenia i zawiązać.
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25-30minut lub umieścić w kuchence mikrofalowej na 15 - 20minut.

Wartości odżywcze:

Białko: 32g Tłuszcz: 2g Węglowodany: 19g 222kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)