Składniki:

  • 2 jajka
  • 80g cukinii
  • 80g marchwi
  • 10g skrobi kukurydzianej
  • 10g babki jajowatej
  • 60g mozzarelli
  • pieprz, sól, słodka papryka, chilli
  • 5g oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

  1. Cukinie i marchew zetrzeć na tarce.
  2. Odcisnąć wodę ze startej cukinii.
  3. Mozzarellę drobno pokroić.
  4. Do startych warzyw wbić jaja, dodać skrobię, babkę jajowatą, przyprawy i mozzarellę.
  5. Wszystko dokładnie wymieszać.
  6. Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej kokosowy.
  7. Nakładając na patelnię ciasto, formować placuszki.
  8. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze:

Białko: 27g Tłuszcz: 26g Węglowodany: 15g 417kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)