Składniki:
- 2 jajka
- 80g cukinii
- 80g marchwi
- 10g skrobi kukurydzianej
- 10g babki jajowatej
- 60g mozzarelli
- pieprz, sól, słodka papryka, chilli
- 5g oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
- Cukinie i marchew zetrzeć na tarce.
- Odcisnąć wodę ze startej cukinii.
- Mozzarellę drobno pokroić.
- Do startych warzyw wbić jaja, dodać skrobię, babkę jajowatą, przyprawy i mozzarellę.
- Wszystko dokładnie wymieszać.
- Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej kokosowy.
- Nakładając na patelnię ciasto, formować placuszki.
- Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Wartości odżywcze:
Białko: 27g Tłuszcz: 26g Węglowodany: 15g 417kcal