Składniki:
- 400g piersi kaczki ze skórą
- 100g kapusty pekińskiej
- 100g papryki czerwonej
- 100g cebuli
- 100g śmietany 16% tł.
- 100g sera gouda
- Sól, pieprz, papryka słodka, sos słodko-kwaśny
Sposób przygotowania:
- Mięso zmielić.
- Kapustę, paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
- Wymieszać mięso z warzywami, dodać śmietanę oraz przyprawy i sos słodko-kwaśny.
- Przełożyć połowę do naczynia do pieczenia.
- Ułożyć plastry żółtego sera.
- Przykryć drugą połową mięsa.
- Na wierzchu położyć plastry żółtego sera.
- Piec ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C.
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 132g Tłuszcz: 87g Węglowodany: 15g 1372 kcal