Składniki:

  • 400g piersi kaczki ze skórą
  • 100g kapusty pekińskiej
  • 100g papryki czerwonej
  • 100g cebuli
  • 100g śmietany 16% tł.
  • 100g sera gouda
  • Sól, pieprz, papryka słodka, sos słodko-kwaśny

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zmielić.
  2. Kapustę, paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
  3. Wymieszać mięso z warzywami, dodać śmietanę oraz przyprawy i sos słodko-kwaśny.
  4. Przełożyć połowę do naczynia do pieczenia.
  5. Ułożyć plastry żółtego sera.
  6. Przykryć drugą połową mięsa.
  7. Na wierzchu położyć plastry żółtego sera.
  8. Piec ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 132g Tłuszcz: 87g Węglowodany: 15g 1372 kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)