Składniki:

  • 150g świeżego halibuta
  • pomidor
  • ogórek kiszony
  • cebula czerwona
  • ząbek czosnku
  • kilka kaparów
  • szczypiorek
  • przyprawy: pieprz i sól

Sposób przygotowania:

  1. Rybę przyprawić solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 15minut w temperaturze 180stopni.
  2. Zdjąć pokrywkę i przez ok. 5 minut piec bez przykrycia.
  3. Pomidora i ogórka pokroić w kostkę.
  4. Cebulę, szczypiorek i czosnek drobno posiekać.
  5. Pokrojone warzywa wymieszać z kaparami.
  6. Na talerz wyłożyć rybę i dodać warzywa.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 33g Tłuszcz: 3g Węglowodany: 5g 180kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)