Składniki:

  • 200g łososia
  • 200g ziemniaków
  • 150g szpinaku
  • 50g cebuli
  • 5g oliwy
  • sos sojowy
  • przyprawy
  • pocięty koperek

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obrać i ugotować.
  2. Łososia polać sosem sojowym, a następnie nakłuwaczem wtłoczyć część sosu do środka.
  3. Przyprawić rybę według gustu i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st. na 20-25minut.
  4. Cebulę drobno poszatkować, podsmażyć na oliwie.
  5. Dodać szpinak i dusić pod przykryciem do odparowania wody.
  6. Wszystko wyłożyć na talerz.
  7. Łososia skropić sokiem z cytryny.
  8. Ziemniaki posypać koperkiem.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 45,6g Tłuszcz: 24,6g Węglowodany: 30,9g 527,2kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)