Składniki:
- 200g łososia
- 200g ziemniaków
- 150g szpinaku
- 50g cebuli
- 5g oliwy
- sos sojowy
- przyprawy
- pocięty koperek
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki obrać i ugotować.
- Łososia polać sosem sojowym, a następnie nakłuwaczem wtłoczyć część sosu do środka.
- Przyprawić rybę według gustu i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st. na 20-25minut.
- Cebulę drobno poszatkować, podsmażyć na oliwie.
- Dodać szpinak i dusić pod przykryciem do odparowania wody.
- Wszystko wyłożyć na talerz.
- Łososia skropić sokiem z cytryny.
- Ziemniaki posypać koperkiem.
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 45,6g Tłuszcz: 24,6g Węglowodany: 30,9g 527,2kcal