Fitkuchnia

Pasta z awokado i tuńczyka

Podaj dalej

Czego potrzebujemy:

  • 100 g awokado
  • 100 g tuńczyka w sosie własnym
  • łyżeczka drobno posiekanej cebuli
  • sół, pieprz
  • łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki
  • łyżeczka soku z cytryny

Jak wykonać:

Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie mieszamy. Gotowe. Idealnie komponuje się z Protein Bread.

Wartości odżywcze:

Cała porcja pasty to 265 kcal.

Białko 23 g, Tłuszcze 16 g, Węglowodany 7 g.

Smacznego!

Sylwia Ratajczak

Oceń: 5,00 / 1

Warto przeczytać

Komentarze (1)
alhambra1970

Takiej wersji nie znam ... Polecam za to spróbować przyprawić nieco inaczej .Ja dodaję odrobinę ksylitolu, czosnek granulowany, sól , sok z cytryny, łyżeczkę - ewentualnie troszkę wiecej, w zależności ile tej pasty- przecieru pomidorowego, szczyptę papryki ostrej lub wędzonej i tymianek. Dla mnie rewelacja !

0
Czekoladowo kawowy pudding z maca i chia

Beztłuszczowy, dietetyczny chłodnik z warzywami

Proteinowe owsiane pancekes