Fitkuchnia

Paluchy proteinowo - serowe

Podaj dalej

Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Ciasto przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - odkładamy na kilka minut. Po tym czasie ciasto zagniatamy ponownie wraz z mąką owsianą i pokruszonym serem. Kiedy składniki dobrze się połączą, ciasto rozwałkowujemy i tniemy na paski szerokości około 1,5 cm. Delikatnie zwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy wszystkie paluchy są już ułożone posypujemy je słonecznikiem. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach - do zrumienienia. 

Idealne wraz z dipami warzywnymi.

Wartości odżywcze:

Cała porcja to 316 kcal.

Białko 36 g, Tłuszcze 6 g, Węglowodany 26 g.

Smacznego!

Sylwia Ratajczak

Oceń: 5,00 / 1

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Pasta paprykowa do kanapek

Cheat Penne z kurczakiem w sosie mascarpone

Ciasteczka owsiane