Czego potrzebujemy:
- 50 g ciasta Protein Pizza
- 50 g twarogu półtłustego
- 20 g mąki owsianej
- 5 g pestek słonecznika
Jak wykonać:
Ciasto przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - odkładamy na kilka minut. Po tym czasie ciasto zagniatamy ponownie wraz z mąką owsianą i pokruszonym serem. Kiedy składniki dobrze się połączą, ciasto rozwałkowujemy i tniemy na paski szerokości około 1,5 cm. Delikatnie zwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy wszystkie paluchy są już ułożone posypujemy je słonecznikiem. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach - do zrumienienia.
Idealne wraz z dipami warzywnymi.
Wartości odżywcze:
Cała porcja to 316 kcal.
Białko 36 g, Tłuszcze 6 g, Węglowodany 26 g.
Smacznego!