Składniki:

  • 140g kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • 30g odżywki białkowej o smaku nugatowym
  • 40g zmielonych migdałów
  • 20g mąki kokosowej

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę jaglaną ugotować do miękkości. Pozostawić do ostygnięcia.
  2. Do kaszy dodać jajko, odżywkę białkową, mielone migdały i mąkę kokosową.
  3. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę.
  4. Wilgotnymi dłońmi formować kulki i wkładać do gotującej się wody.
  5. Po chwili od wypłynięcia należy kluski wyjąć.
  6. Polać jogurtem i dodać ulubione owoce.

Wartości odżywcze dla samych klusek:

Białko: 54g Tłuszcz: 33g Węglowodany: 114g 966kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)