Składniki:

  • 30g mąki ryżowej
  • 100g wędzonej piersi z kurczaka
  • cukinia
  • pieczarki
  • 1 całe jajko
  • cebula
  • bazylia
  • papryka
  • przyprawy do smaku
  • odrobina wody gazowanej
  • pam do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę ryżową dokładnie mieszamy z jajkiem i wodą.
  2. Masę należy wylać na rozgrzaną patelnie i smażyć do momentu zrumienienia.
  3. Pozostałe składniki kroimy i smażymy.
  4. Faszerujemy gotowe naleśniki.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 30g Tłuszcz: 7g Węglowodany: 24g 279kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)