Składniki:
Spód:
- 30g mąki kokosowej
- 100g świeżych daktyli
- 20g siemienia lnianego mielonego
- 30g drobno posiekanych migdałów
Masa czekoladowa:
- 10g kakao 21%
- 80g banana
- 80g awokado
- 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
+ ulubione owoce, np. czereśnie, wiśnie, truskawki
Sposób przygotowania:
- Świeże daktyle dokładnie zblendować, dodać siemię lniane, posiekane migdały oraz mąkę kokosową i dokładnie wymieszać.
- Dodać odrobinę wody, tak żeby masa była bardziej kleista i możliwe było uformowanie "koszyczków".
- Foremki do muffinków wysmarować olejem kokosowym i wykleić ciastem, formując "koszyczki".
- Banana i awokado zblendować, dodać kakao oraz odżywkę i dokładnie wymieszać.
- Nałożyć krem w "koszyczki" i włożyć formę na noc do lodówki.
- Po schłodzeniu wyjąć tarty z formy i dodać ulubiony owoc.
Wartości odżywcze całości:
Białko: 45g Tłuszcz: 45g Węglowodany: 127g 1 092kcal
Super pomysł!!!