Składniki:

Spód:

  • 30g mąki kokosowej
  • 100g świeżych daktyli
  • 20g siemienia lnianego mielonego
  • 30g drobno posiekanych migdałów

Masa czekoladowa:

  • 10g kakao 21%
  • 80g banana
  • 80g awokado
  • 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym

+ ulubione owoce, np. czereśnie, wiśnie, truskawki

Sposób przygotowania:

  1. Świeże daktyle dokładnie zblendować, dodać siemię lniane, posiekane migdały oraz mąkę kokosową i dokładnie wymieszać.
  2. Dodać odrobinę wody, tak żeby masa była bardziej kleista i możliwe było uformowanie "koszyczków".
  3. Foremki do muffinków wysmarować olejem kokosowym i wykleić ciastem, formując "koszyczki".
  4. Banana i awokado zblendować, dodać kakao oraz odżywkę i dokładnie wymieszać.
  5. Nałożyć krem w "koszyczki" i włożyć formę na noc do lodówki.
  6. Po schłodzeniu wyjąć tarty z formy i dodać ulubiony owoc.

Wartości odżywcze całości:

Białko: 45g Tłuszcz: 45g Węglowodany: 127g 1 092kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (1)
M4lgosia

Super pomysł!!!

0