Czego potrzebujesz:
- 100 g masła migdałowego
- 80 g oleju kokosowego nierafinowanego
- 60 g ksylitolu - wtedy nie będą keto ( ale są też inne słodziki, na pewno wybrniecie )
- 3 g kakao
Jak wykonać:
Masło migdałowe i olej rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ksylitol mielimy na puder i dodajemy razem z kakao do masy. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do silikonowych foremek. Wkładamy do lodówki na około 2 h. Gotowe!
Wartości odżywcze:
Otrzymujemy 10 czekoladek. Każda to około 140 kcal.
Białko 2 g, Tłuszcze 13,5 g, Węglowodany 6 g. ( kaloryczność ksylitolu to około 50% w stosunku do cukru)
Smacznego!
Stevia sie sprawdzi?
Tagatoza jeszcze lepiej
ważne by zmielić na puder.
Zwykle maslo orzechowe tez chyba sie nada?
też
każde :)
poszlo z maslem orzechowym, nastepnym razem sprobuje dac troche mniej oleju kokosowego domowcniy stwierdzili ze dobre ale troche za tluste