Fitkuchnia

Migdałowe "keto czekoladki"

Podaj dalej

Czego potrzebujesz:

Jak wykonać:

Masło migdałowe i olej rozpuszczamy  w kąpieli wodnej. Ksylitol mielimy na puder i dodajemy razem z kakao do masy. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do silikonowych foremek. Wkładamy do lodówki na około 2 h. Gotowe!

Wartości odżywcze:

Otrzymujemy 10 czekoladek. Każda to około 140 kcal.

Białko 2 g, Tłuszcze 13,5 g, Węglowodany 6 g. ( kaloryczność ksylitolu to około 50% w stosunku do cukru) 

Smacznego!

Sylwia Ratajczak

Oceń: 5,00 / 1

Warto przeczytać

Komentarze (7)
Tukoz

Stevia sie sprawdzi?

0
Bull

Tagatoza jeszcze lepiej

1
makrosięzgadza

ważne by zmielić na puder.

0
Tukoz

Zwykle maslo orzechowe tez chyba sie nada?

0
Bull

też

1
makrosięzgadza

każde :)

0
Tukoz

poszlo z maslem orzechowym, nastepnym razem sprobuje dac troche mniej oleju kokosowego domowcniy stwierdzili ze dobre ale troche za tluste

0
Sakiewki budyniowe light

Serowe kulki mocy

Ciasto owsiane z lodami proteinowymi