Posiłek idealny dla osób będących na diecie Low Carb. Może być podawany w wersji z serem Gouda lub bez niego.
Składniki na dwie osoby:
- 500g karkówki wieprzowej
- 100g marchewki
- 100g papryki czerwonej
- 100g selera
- 100g pieczarek
- 50g cebuli
- 30g koncentratu pomidorowego
- opcjonalnie 50g sera gouda
Sposób przygotowania:
- Mięso zmielić.
- Warzywa drobno poszatkować.
- Na rozgrzaną patelnię teflonową wyłożyć mięso i podsmażyć bez tłuszczu.
- Gdy mięso będzie już podsmażone, dodać warzywa, przykryć i dusić przez ok. 15-20 minut.
- Dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
- Opcjonalnie można dodać starty ser gouda.
Wartości odżywcze dla całości w wersji bez sera:
Białko: 69g Tłuszcz: 86g Węglowodany: 20g 1128 kcal
Wartości odżywcze dla całości w wersji ze serem gouda:
Białko: 81g Tłuszcz: 96g Węglowodany: 20g 1272 kcal