Fitkuchnia

Mielona wieprzowina z warzywami

Podaj dalej

Posiłek idealny dla osób będących na diecie Low Carb. Może być podawany w wersji z serem Gouda lub bez niego.

 

Składniki na dwie osoby:

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zmielić.
  2. Warzywa drobno poszatkować.
  3. Na rozgrzaną patelnię teflonową wyłożyć mięso i podsmażyć bez tłuszczu.
  4. Gdy mięso będzie już podsmażone, dodać warzywa, przykryć i dusić przez ok. 15-20 minut.
  5. Dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
  6. Opcjonalnie można dodać starty ser gouda.

Wartości odżywcze dla całości w wersji bez sera:

Białko: 69g  Tłuszcz: 86g  Węglowodany: 20g 1128  kcal

Wartości odżywcze dla całości w wersji ze serem gouda:

Białko: 81g  Tłuszcz: 96g  Węglowodany: 20g 1272  kcal

Oceń: 5,00 / 1

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Krem z dyni

Trufle proteinowe FIT

Kurczak z makaronem z cukinii