Posiłek idealny dla osób będących na diecie Low Carb. Może być podawany w wersji z serem Gouda lub bez niego.

Składniki na dwie osoby:

  • 500g karkówki wieprzowej
  • 100g marchewki
  • 100g papryki czerwonej
  • 100g selera
  • 100g pieczarek
  • 50g cebuli
  • 30g koncentratu pomidorowego
  • opcjonalnie 50g sera gouda

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zmielić.
  2. Warzywa drobno poszatkować.
  3. Na rozgrzaną patelnię teflonową wyłożyć mięso i podsmażyć bez tłuszczu.
  4. Gdy mięso będzie już podsmażone, dodać warzywa, przykryć i dusić przez ok. 15-20 minut.
  5. Dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
  6. Opcjonalnie można dodać starty ser gouda.

Wartości odżywcze dla całości w wersji bez sera:

Białko: 69g Tłuszcz: 86g Węglowodany: 20g 1128 kcal

Wartości odżywcze dla całości w wersji ze serem gouda:

Białko: 81g Tłuszcz: 96g Węglowodany: 20g 1272 kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)