Fitkuchnia

Mięsna zapiekanka z żółtym serem

Podaj dalej

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Mięso z polędwiczki wieprzowej oraz piersi z kurczaka zmielić.
  2. Cebulę drobno poszatkować.
  3. Pieczarki, brokuły i fasolkę szparagową pokroić na małe kawałki.
  4. Do mięsa dodać jajko, warzywa oraz koncentrat i dokładnie wymieszać.
  5. Wyłożyć na formę lub do naczynia żaroodpornego. Wyrównać powierzchnię.
  6. Na wierzch ułożyć plastry żółtego sera.
  7. Zapiekać ok. 20-25 min. w temperaturze 180 stopni.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 143g  Tłuszcz: 46g  Węglowodany: 12g 1033  kcal

Oceń: 4,75 / 4

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Domowa czekolada - 3 składniki

Pyszne lody low carb

Proteinowe chia