Składniki:
- 350g polędwiczki wieprzowej
- 100g mięsa z piersi kurczaka bez skóry
- 1 jajo kurze
- 150g brokułów
- 100g fasolki szparagowej
- 100g pieczarek
- 10g koncentratu pomidorowego
- 50g cebuli
- 120g sera gouda
Sposób przygotowania:
- Mięso z polędwiczki wieprzowej oraz piersi z kurczaka zmielić.
- Cebulę drobno poszatkować.
- Pieczarki, brokuły i fasolkę szparagową pokroić na małe kawałki.
- Do mięsa dodać jajko, warzywa oraz koncentrat i dokładnie wymieszać.
- Wyłożyć na formę lub do naczynia żaroodpornego. Wyrównać powierzchnię.
- Na wierzch ułożyć plastry żółtego sera.
- Zapiekać ok. 20-25 min. w temperaturze 180 stopni.
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 143g Tłuszcz: 46g Węglowodany: 12g 1033 kcal