Składniki:

  • 350g polędwiczki wieprzowej
  • 100g mięsa z piersi kurczaka bez skóry
  • 1 jajo kurze
  • 150g brokułów
  • 100g fasolki szparagowej
  • 100g pieczarek
  • 10g koncentratu pomidorowego
  • 50g cebuli
  • 120g sera gouda

Sposób przygotowania:

  1. Mięso z polędwiczki wieprzowej oraz piersi z kurczaka zmielić.
  2. Cebulę drobno poszatkować.
  3. Pieczarki, brokuły i fasolkę szparagową pokroić na małe kawałki.
  4. Do mięsa dodać jajko, warzywa oraz koncentrat i dokładnie wymieszać.
  5. Wyłożyć na formę lub do naczynia żaroodpornego. Wyrównać powierzchnię.
  6. Na wierzch ułożyć plastry żółtego sera.
  7. Zapiekać ok. 20-25 min. w temperaturze 180 stopni.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 143g Tłuszcz: 46g Węglowodany: 12g 1033 kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)