Składniki:

  • 60g makaronu
  • 125g wędzonego łososia
  • 3 pomidory suszone
  • 15g czarnych oliwek
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 25g śmietanki 12%
  • 5g oliwy
  • przyprawy: pieprz i sól
  • świeża bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Łososia pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Pomidory i oliwki pokroić.
  3. Cebulę i czosnek poszatkować w drobną kostkę.
  4. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
  5. Łososia z cebulą i czosnkiem podsmażyć na oliwie.
  6. Dodać oliwki i pomidory, zalać wszystko śmietaną.
  7. Chwilę gotować, ciągle mieszając.
  8. Przyprawić solą i pieprzem.
  9. Dodać makaron i wszystko wymieszać.
  10. Wyłożyć na talerz i udekorować bazylią.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 36g Tłuszcz: 24g Węglowodany: 45g 540kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)