Fitkuchnia

Legalne biszkoptowe "Rafaello"

Podaj dalej

Czego potrzebujemy:

Na biszkopt:

Na masę:

Jak zrobić:

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na pianę. Nie przerywając miksowania dodajemy ksylitol, kolejno - żółtka, jogurt, mąki, budyń i proszek do pieczenia. Wylewamy do foremki. Ja standardowo używam tortownicy o średnicy 18 cm i zawsze spód wykładam papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 20 minut w temperaturze 160 stopni. Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku aż przestygnie.

Jogurt razem z mlekiem kokosowym, ksylitolem i wiórkami miksujemy na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wrzątku i studzimy. Biszkopt kroimy na dwa równe blaty. Do masy dodajemy żelatynę i wszystko razem dokładnie mieszamy. W tortownicy układamy jeden biszkoptowy blat i wylewamy połowę masy. Przykrywamy drugim blatem i wylewamy resztę masy. dekorujemy wedle uznania. Wkładamy do lodówki. 

Wartości odżywcze:

Ciasto podzieliliśmy na 8 części.

Każda z nich to 222 kcal. Białko 6,7 g, Tłuszcze 15 g, Węglowodany 19 g.

Smacznego!

Sylwia Ratajczak

Oceń: 5,00 / 2

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Sakiewki budyniowe light

Serowe kulki mocy

Ciasto owsiane z lodami proteinowymi