Składniki:

  • 75g białego ryżu
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100g zielonych szparagów
  • 150g krewetek
  • 15g oliwy
  • pocięta natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotować.
  2. Szparagi obrać i ugotować.
  3. Czerwoną cebulę drobno poszatkować.
  4. Na rozgrzanej łyżce oliwy (5g) podsmażyć poszatkowaną cebulę, dodać ugotowany ryż oraz koncentrat. Wszystko dokładnie wymieszać cały czas podsmażając.
  5. Krewetki podsmażyć na złocisto na 10g rozgrzanej oliwy.
  6. Wyłożyć wszystko na talerz i posypać pociętą natką pietruszki.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 38,6g Tłuszcz: 17,8g Węglowodany: 65,9g 578kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)