Składniki:

  • 1 jajko
  • 30g chorizo
  • 50g czerwonej fasoli konserwowej
  • 80g marynowanej papryki grillowanej
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki passaty pomidorowej
  • pół małej cebuli
  • 5g oliwy z oliwek
  • pieprz, sól, papryka wędzona

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i chorizo drobno posiekać, podsmażyć na oliwie do zarumienienia.
  2. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i wraz z odsączoną fasolą i passatą pomidorową dodać do chorizo i cebuli.
  3. Przyprawić.
  4. Paprykę marynowaną posiekać na małe kawałki, dodać do wszystkiego, chwilę razem dusić.
  5. Jajko ugotować w koszulce - na kubku ułożyć luźno posmarowaną oliwą folię spożywczą. W zagłębienie w folii wbić jajko, podnieść brzegi folii i zawiązać. Zagotować w garnku wodę, zestawić z ognia, żeby przestała się gotować. Włożyć jajko w folii i gotować do ścięcia białka na małym ogniu.

Wartości odżywcze:

Białko: 20g Tłuszcz: 23g Węglowodany: 15g 347kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)