Czego potrzebujemy:
- 100 g kaszy jaglanej
- 3/4 szklanki mleka + kilka łyżek - ja użyłam 2%
- 3/4 szklanki wody
- 30 g izolatu creme brulee
- 25 g wpc carmel nugat
- 15 g ksylitolu
- 15 g kakao
Jak wykonać:
Kaszę wsypać na sitko i przepłukać kolejno zimną wodą - wrzątkiem - znów zimną wodą i znów wrzątkiem. Zabieg konieczny by pozbyć się nieprzyjemnej zalegającej goryczy. Mleko i wodę wlać do garnka, wsypać kaszę i ugotować do miękkości - około 15 minut.
Lekko przestudzoną kaszę dobrze zblendować i podzielić na dwie porcje. Do jednej części dodać 30 g izolatu creme brulee i 7 g ksylitolu i dobrze zmiksować - przelać do słoiczków. Do drugiej części dodać 8 g ksylitolu, 15 g kakao oraz 25 g wpc o smaku nugat caramel czekolada. Zwykle konieczne jest dodanie kilku łyżek mleka - zależy ile kasza "wciągnie płynu". wszystko dobrze zmiksować i wylać na jasną masę. Gotowe.
Doskonałe na ciepło i na zimno.
Wartości odżywcze:
Z całości otrzymujemy 3 porcje.
Każda z nich to 260 kcal, Białka 23 g, Tłuszcze 3,5 g, Węglowodany 36 g.
Idealne jako szybki posiłek potreningowy.
Mniam :-) jutro zrobię!