Ryż żółty

Składniki:

  • 100g ryżu białego
  • 10g cebuli
  • 20g marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • curry, kurkuma, pieprz, sól, czerwona papryka
  • 5g oliwy z oliwek
  • 30g konserwowego groszku

Sposób przygotowania:

  1. Ryż wysypać z woreczka i podgotować.
  2. Dodać pokrojone drobno warzywa.
  3. Dodać przyprawy.
  4. Dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem do miękkości, kontrolując ilość wody.
  5. Wyłożyć na talerz i posypać zielonym groszkiem.

Wartości odżywcze:

Białko: 9g Tłuszcz: 6g Węglowodany: 83g 425kcal

Ryż czerwony

Składniki:

  • 100g ryżu białego
  • 10g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz, sól, czerwona papryka
  • 2 łyżki koncentratu powidorowego
  • 5g oliwy z oliwek
  • 30g konserwowej kukurydzy

Sposób przygotowania:

  1. Ryż wysypać z woreczka i podgotować.
  2. Dodać pokrojone drobno warzywa.
  3. Dodać przyprawy i koncentrat.
  4. Dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem do miękkości, kontrolując ilość wody.
  5. Wyłożyć na talerz i posypać kukurydzą.

Wartości odżywcze:

Białko: 9g Tłuszcz: 6g Węglowodany: 88g 450kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)