Krzysztof Piekarz zaprasza na danie godne prawdziwego kulturysty!
https://www.youtube.com/watch?v=3xcLq7TFB6o
Składniki:
- Olej kokosowy
- Stek z antrykotu
- 4 duże ziemniaki
- Masło
- Mix sałat
- Garść pomidorków koktajlowych
- Garść słonecznika
Czas przygotowania całego dania: 40 min
Stek
Na patelnię dajemy 1 łyżkę oleju kokosowego i smażymy na nim stecka. 3 minuty z każdej strony.
Ziemniaki
4 duże ziemniaki w skórce gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie osuszone ziemniaki zawijamy w folię. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 min. Temperatura 200 C' . Upieczone ziemniaki wyciągamy z piekarnika. Wycinamy z ziemniaków małe "łódeczki" i władamy do nich małe kawałki masła.
Sałatka
Do mixu sałat dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe oraz garść słonecznika. Do smaku dodajemy oliwę, sól i pieprz.
Gotowe!
Wartości odżywcze:
- KCAL 719,3 kcal
- BIAŁKO 57,3 g
- WĘGLOWODANY 70,11 g
- TŁUSZCZE 23,3 g