Krzysztof Piekarz zaprasza na danie godne prawdziwego kulturysty!

https://www.youtube.com/watch?v=3xcLq7TFB6o

Składniki:

  • Olej kokosowy
  • Stek z antrykotu
  • 4 duże ziemniaki
  • Masło
  • Mix sałat
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • Garść słonecznika

Czas przygotowania całego dania: 40 min

Stek

Na patelnię dajemy 1 łyżkę oleju kokosowego i smażymy na nim stecka. 3 minuty z każdej strony.

Ziemniaki

4 duże ziemniaki w skórce gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie osuszone ziemniaki zawijamy w folię. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 min. Temperatura 200 C' . Upieczone ziemniaki wyciągamy z piekarnika. Wycinamy z ziemniaków małe "łódeczki" i władamy do nich małe kawałki masła.

Sałatka

Do mixu sałat dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe oraz garść słonecznika. Do smaku dodajemy oliwę, sól i pieprz.

Gotowe!

Wartości odżywcze:

  • KCAL 719,3 kcal
  • BIAŁKO 57,3 g
  • WĘGLOWODANY 70,11 g
  • TŁUSZCZE 23,3 g
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)