Czego potrzebujemy:
Na kruszonkę:
- 20 g rozpuszczonego oleju kokosowego rafinowanego
- 20 g mąki gryczanej
- pół łyżeczki cynamonu
- 5 g ksylitolu
- 20 g płatków owsianych
- 20 g posiekanych orzechów
Owoce:
150 g owoców - w naszym przypadku 100 g mrożonych wiśni i 50 g banana
10 g Sugar free Pudding
Jak wykonać:
Wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy i wstawiamy na kilka minut do lodówki.
Owoce mieszamy z budyniem i układamy w naczyniu do zapiekania. Posypujemy schłodzoną kruszonką i wstawiamy do pieca. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35 minut.
Rada:
Do crumble nadaje się zdecydowana większość owoców: banany, jabłka, gruszki, śliwki, morele, maliny, jagody, wiśnie. Do kruszonki można dodać migdały, słonecznik, wiórki koko lub pokruszoną czekoladę. Jeśli nie macie ograniczeń kalorycznych to idealnie będą pasowały lody waniliowe - wtedy nie będzie to śniadanie ale doskonały deser.
Wartości odżywcze:
Cała porcja to 600 kcal.
Białko 11 g, Tłuszcze 35 g, Węglowodany 65 g.
Smacznego!