Składniki:

  • 40g oleju kokosowego
  • 10g kakao
  • słodzik (według uznania)
  • kilka borówek lub malin
  • kilka sztuk migdałów/orzechów

Sposób przygotowania:

  1. Olej mieszamy z kakao i słodzikiem w małej miseczce.
  2. Masę przelewamy do małego pudełka wyłożonego folią, aby łatwiej wyciągnąć gotową czekoladę.
  3. Na wierzchu układamy borówki i orzechy.
  4. Wkładamy na kilka godzin lub na noc do lodówki.

Wartości odżywcze:

Białko: 3g Tłuszcz: 49g Węglowodany: 7g 483kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)