Czego potrzebujemy:
- 50 nasion chia
- 150 g płynnego mleka kokosowego
- 3/4 szklanki wody
- 12 g kakao
- 10 g maca
- 5 g kawy rozpuszczalnej
- szczypta soli
- 30 g miodu ( dla wersji light - słodzik )
Jak wykonać:
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i przez kilka minut blendujemy na wysokich obrotach. Gdy masa będzie miała kremową konsystencję, przekładamy ją do słoika i wkładamy do lodówki. Pudding najlepiej smakuje po całej nocy spędzonej w lodówce - nasiona chia idealnie napęcznieją i zagęszczą całą masę.
Idealne jako dodatek do owsianki, jogurtu, nadzienie do naleśników lub solo jako deser.
Wartości odżywcze:
Całość to 700 kcal. ( bez miodu znacznie mniej )
Białko 14 g, Tłuszcze 52 g, Węglowodany 55 g
Smacznego!